PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

E.ON Gaz Satu Mare pune în pericol proiecte europene de modernizare a unor străzi

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, împreună cu prefectul Eugeniu Avram au efectuat astăzi o inspecție a lucrărilor de pe strada Doina din Satu Mare, stradă pe care lucrările de modernizare sunt oprite de mai bine de două luni din cauza unor țevi de gaz amplasate necorespunzător.

Potrivit primarului, lucrările de modernizare a acestei străzi nu pot înainta din cauza E.ON Gaz Satu Mare, care nu intervine pentru a rezolva această problemă. Mai mult, acesta susține că a primit răspuns din partea firmei, în care este anunțat că nu are echipă pentru reparații și că nu e problema ei. E.On Gaz l-a mai atenționat pe primar că după ce va termina strada de asfaltat vor veni cu un proiect de schimbare a branșamentelor și conductelor în anul următor, mai exact în luna aprilie.

„Cei de la E.ON Gaz știau că din 2011 noi vom lucra la această stradă, iar ei vin să-mi spună că nu vor putea schimba branșamentele și conductele decât anul viitor, prin aprilie. Adică eu asfaltez trotuare, fac tot și ei vor să vină în luna aprilie să spargă. Din cauza lor întârzie lucrările de modernizare a străzii. Riscăm să pierdem bani europeni, să nu închidem proiectele din cauza E.ON Gaz. Pe cei de la E.ON Gaz nu-i interesează, decât numai să își ia banii”, a declarat Dorel Coica.

Edilul a apelat la prefectul Eugeniu Avram pentru a rezolva această problemă, chemându-l să vadă situația reală de pe strada Doina. Prefectul Eugeniu Avram a declarat că încearcă să găsească soluții pe plan local și să discute cu E.ON Gaz pentru a rezolva această problemă.

Primarul susţine că și alte străzi din Satu Mare sunt în această situaţie,  branşamentele fiind amplaste la o adâncime de 30 cm, nu 90 cum prevede legea, subliniind că ”E.ON Gaz nu respectă legea”.