Timp de preparare: 1 – ore
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru prajitura cu miere si crema de ciocolata:
Pentru foi :
- 3 oua
- o cana cu zahar
- 1 cana cu nuci pisate
- 1 lingura cu bicarbonat
- 4 linguri cu miere
- 1 varf de cutit cu sare
- faina cat cuprinde.
Crema:
- 1 litru lapte
- 150 g nuca macinata
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
- 4 linguri de cacao
- 250 g unt
- 3 linguri de nutella sau 100 g ciocolata rasa
- esenta de rom dupa gust
- 1 ciocolata neagra pentru decor
Mod de preparare foi :
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina. Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana capata o culoare aramie.
Mod de preparare crema :
Vom folosi un tel. Se amesteca bine faina cu zaharul si cacao, apoi se pune laptele putin cate putin sa nu se faca cocoloase.
Se pune vasul pe foc mic si cand se face ca o ciulama se da deoparte si se adauga un pachet de unt. Amestecam putin si punem din nou pe foc amestecand tot timpul pana se topeste tot untul.
Dam deoparte si lasam sa sa raceasca. Acum punem esenta de rom, nuca si nutella. Mixam bine.
Impartim crema in 4 parti egale si o distribuim intre foi. Ungem si ultima foaie, presaram ciocolata rasa si o dam la rece pana a doua zi, acoperita cu folie alimentara.