PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Apel al Forumului Democrat German Satu Mare: Votaţi Klaus Iohannis!

Conducerea Forumului Democrat German (FDG) Satu Mare a făcut un apel, astăzi, într-o conferinţă de presă, tuturor sătmărenilor, indiferent de etnie, să-l voteze pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele FDG Satu Mare, Ioan Leitner, a transmis sătmărenilor că România trebuie să aibă un preşedinte bun, corect şi cinstit, iar acesta este Klaus Iohannis.

FDG susţine candidatura d-lui Klaus Iohannis. Noi considerăm că un preşedinte este persoana care reprezintă ţara atât în ţară cât şi în străinătate. Un preşedinte trebuie să fie un om onest, corect şi cinstit. Noi îl cunoaştem pe Klaus Iohannis de peste 15 ani şi ştim că este un om cinstit, a demonstrat din perioada din care  este primar al oraşului Sibiu. El nu vorbeşte mult dar dacă spune ceva acel lucru este adevărat şi astăzi şi mâine şi poimâine. Este un om respectat atât în ţară cât şi în străinătate. Un scriitor spaniol a zis că un preşedinte rău este ales de oamenii buni care nu merg să voteze, noi spunem că un preşedinte bun este ales tot de oamenii buni dar care merg să voteze. Facem un apel tuturor oamenilor buni, indiferent de naţionalitate, vârstă, sex, profesie, ca să meargă să voteze să avem un preşedinte bun“, a declarat Leinter.

Vicepreședintele FDG, Ştefan Ressler, a afirmat că Iohannis a demonstrat prin faptele sale că este o persoană cu potenţial.

În perioada sa de președinte al FDG a adus un real progres organizației noastre. De asemenea, faptul că orașul Sibiu a fost o capitală culturală demonstrează foarte multe, demonstrează că această persoană a realizat ce și-a propus. România are nevoie de o persoană care să facă ordine și să garanteze la respectarea legilor. Această persoană de etnie germană a câștigat în județul Satu Mare care este condus de PSD și un partid care nici nu există, PLR. Persoanele indiferent de etnie au înțeles și apreciază valoarea acestui om. Toți sătmărenii să voteze în continuare Klaus Iohannis și să ne alegem într-adevăr o persoană care să ne poată reprezenta”, a spus Ressler.

În cadrul conferinței, preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară a prezentat rezultatele unui sondaj de opinia care îl arată câștigător pe Klaus Iohannis.

Scorul obținut de Iohannis în Transilvania este încurajator și dătător de speranță pentru turul doi. Vasile Blaga a prezentat datele unui sondaj de opinie făcut de CSOP, care îl arată pe Iohannis în această etapă la 51% față de 49% cât are Ponta. Asta ne arată trendul pozitiv pe care merge Klaus Iohannis”, a afirmat Romeo Nicoară.

În încheiere, preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, a afirmat că Victor Ponta este “un pericol pentru România” deoarece promite pomeni electorale ce vor fi susţinute tot de români, prefigurează creșteri de taxe pentru anul 2015.