PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Aproape toate comunele au aderat la ADI Județul Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare s-a întrunit astăzi în şedinţă ordinară, aprobând opt proiecte de hotărâre. Fiind încheiată campania electorală, şedinţa a descurs fără niciun fel de problemă, întâlnirea durând doar câteva minute.

Prin primul proiect aprobat, Consiliul Judeţean a decis să majoreze procentul ce rămâne Spitalului Judeţean din închirierea de spaţii, de la 25 la 50%. Astfel, banii care rămân Spitalului Judeţean vor crește de la 70.000 de lei la circa 130.000 de lei.

Președintele Adrian Ștef a declarat că nu este o sumă mare comparativ cu cele aproximativ patru milioane de lei pe care le-a alocat Consiliul Judeţean, acum banii putând fi cheltuiţi mai uşor din punct de vedere birocratic. Președintele CJ a precizat că s-a reuşit modernizarea a patru din cele cinci etaje ale Spitalului Judeţean, urmând să fie demarat şi proiectul de modernizare a intrării în spital, unde va fi amenajat inclusiv un spaţiu pentru cumpărarea diferitelor obiecte necesare celor internaţi, inclusiv mâncare.

Tot în cadrul şedinţei a fost modificată hotărârea prin care se înfiinţează Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Judeţul Satu Mare. Această asociaţie a fost deja înfiinţată, au semnat la notar acordul de asociere 53 de reprezentanţi ai unităţilor adminsitrativ teritoriale. Adrian Ştef a explicat că pot adera şi alte primării, rolul acestei asociaţii fiind de a implementa proiecte europene de anvergură care să rezolve problemele mai multor localităţi. Ştef a dat exemplul iluminatului public, fiind posibilă realizarea unui sistem județean modern, cu panouri solare, din fonduri europene. Urmează o perioadă în care vor fi inventariate și proiectele primăriilor, se aștepaptă și idei, iar după deschiderea noilor linii se finanțare să se depună proiecte propriu zise.