Ultima actualizare: ieri, 22:01
Locale

Aproape toate comunele au aderat la ADI Județul Satu Mare

sedinta consiliul judetean (1)Consiliul Județean Satu Mare s-a întrunit astăzi în şedinţă ordinară, aprobând opt proiecte de hotărâre. Fiind încheiată campania electorală, şedinţa a descurs fără niciun fel de problemă, întâlnirea durând doar câteva minute.

Prin primul proiect aprobat, Consiliul Judeţean a decis să majoreze procentul ce rămâne Spitalului Judeţean din închirierea de spaţii, de la 25 la 50%. Astfel, banii care rămân Spitalului Judeţean vor crește de la 70.000 de lei la circa 130.000 de lei.

Președintele Adrian Ștef a declarat că nu este o sumă mare comparativ cu cele aproximativ patru milioane de lei pe care le-a alocat Consiliul Judeţean, acum banii putând fi cheltuiţi mai uşor din punct de vedere birocratic. Președintele CJ a precizat că s-a reuşit modernizarea a patru din cele cinci etaje ale Spitalului Judeţean, urmând să fie demarat şi proiectul de modernizare a intrării în spital, unde va fi amenajat inclusiv un spaţiu pentru cumpărarea diferitelor obiecte necesare celor internaţi, inclusiv mâncare.

Tot în cadrul şedinţei a fost modificată hotărârea prin care se înfiinţează Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Judeţul Satu Mare. Această asociaţie a fost deja înfiinţată, au semnat la notar acordul de asociere 53 de reprezentanţi ai unităţilor adminsitrativ teritoriale. Adrian Ştef a explicat că pot adera şi alte primării, rolul acestei asociaţii fiind de a implementa proiecte europene de anvergură care să rezolve problemele mai multor localităţi. Ştef a dat exemplul iluminatului public, fiind posibilă realizarea unui sistem județean modern, cu panouri solare, din fonduri europene. Urmează o perioadă în care vor fi inventariate și proiectele primăriilor, se aștepaptă și idei, iar după deschiderea noilor linii se finanțare să se depună proiecte propriu zise.

Un comentariu

  1. un satmarean Răspunde

    Tate tate comunele au aderat la adi stef? Ba da mare om ajuns aacest karate kid! Da ne poate spune unde isi face freza? Arata ca HITLER,daca isi va lasa si mustata cand mai creste il concureaza. La comportament este deja pe acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Sute de pompieri, polițiști și jandarmi, avansați în grad de Ziua Națională a României

Pompierii, polițiștii și  jandarmii sătmăreni au îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare, aniversând cu anticipaţie Ziua Naţională a României. Cu această...

Închide