PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Camera de Comerț a premiat cele mai profitabile firme din Satu Mare

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare a premiat vineri seara cele mai competitive firme din județ, prin cea de-a 21-a ediţie a Topului firmelor – ediţia 2013, organizând totodată şi “Balul Oamenilor de Afaceri”.

Deschiderea oficială a avut loc în prezenţa oficialităţilor locale, acestea transmiţând mesaje de susţinere pentru mediul economic.

Preşedintele Camerei de Comerţ Satu Mare, Ovidiu Silaghi, i-a felicitat pe oamenii de afaceri prezenţi la eveniment şi a subliniat că autorităţile au realizat investiţii importante în infrastructură de care beneficiază tot mediul economic, dând exemplul modernizării drumurilor Satu Mare – Oradea, Satu Mare – Baia Mare, amintind şi de licitaţia centurii de ocolire, programată pe 25 noiembrie.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a mulţumit firmelor.

„Datorită dvs avem bani la buget, datorită dvs putem să ne îngrijim  de infrastructura rutieră, socială, cea de sănătate, de educaţie, şi putem să dezvoltăm împreună judeţul. Cred că în judeţul Satu Mare s-a simţit creşterea economică, vorbim în momentul de faţă de 55 de milioane de lei care au intrat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, anul trecut au intrat 15 milioane. Vorbim de bani care au intrat în sănătate, modernizăm spitalele, reţeaua de sănătate, drumurile judeţene. Încercăm să venim în sprijinul dvs. Eu ştiu că e foarte important când încerci să dezvolţi o afacere să ai infrastructura asigurată, utilităţile, tocmai de aceea broşura de business care am lansat-o vine în sprijinul celor care doresc să deruleze o afacere în judeţ”, a spus Adrian Ştef.

În discursul său, primarul Dorel Coica l-a numit pe deputatul Ovidiu Silaghi „autorul moral „ al viitoarei centură de ocolire şi a podului”sunteţi oameni care aduceţi bani la bugetul local, oameni care contribuiţi consistent, şi banii dvs sunt folosiţi pentru dezvoltarea municipiului. Vă garantez că în 2015 vor intra bani şi în municipiul Satu Mare, avem garantat de la Ministerul Dezvoltării proiecte importante de 163 milioane lei”, a spus primarul.

Edilul a invitat firmele să participe la licitaţiile organizate de primăriei, astfel încât banii să rămână în municipiu.

Directorul general al Camerei de Comerţ Satu Mare, Daniela Culic, a declarat că Topul firmelor este cel mai important eveniment economic al judeţului ce are mai multe conotaţii: este un eveniment pragmatic, fiind o clasificare a firmelor, este un eveniment social foarte important în care sunt recunoscute public meritele celor care stau la baza progresului economic.

Topul se realizează pornind de la bilanţurile depuse la anul fiscal precedent. Au depus bilanţ 8872 de societăţi comerciale. Topul s-a realizat ţinând cont de mai multe criterii, precum cifra de afaceri, profitul, rata de productivitate şi capacitate de exploatare a capitalului uman.

Premiile au fost înmânate de preşedintele Camerei de Comerţ Satu Mare, Ovidiu Silaghi, pe domenii de activitate și în funcție de mărimea întreprinderilor.