PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Crimă în Satu Mare. Actriţă a Teatrului de Nord, ucisă pe malul Someşului (FOTO& VIDEO)

 UPDATE Crimă în Satu Mare. Prim procurorul Marinela Pop: Este omor!

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a afirmat că este cu siguranţă omor.

“Cu certitudine ne aflăm în prezenţa unei infracţiuni de omor, circumstanţele în care s-a săvârşit fapta urmează să fie stabilite”, a spus primprocurorul.

Aceasta nu a mai dat publicităţii alte detalii, pe motiv că pot afecta ancheta.

La locul crimei au apărut şi câţiva colegi de-ai actriţei.

Actorul Vasile Blaga a declarat că a văzut-o ultima dată pe Gabriela Dorgai duminică seara, la premieră.

„Aseară după premieră am văzut-o pe hol, stătea cum stătea ea de obicei, în momentele de nostalgie şi am întrebat-o: Ţi-a plăcut? Da, foarte mult. M-am schimbat, ne-am adunat în hol, am stat puţin. Am văzut-o foarte abătută, e ceva cutremurător. Ar fi nevoie de zeci de Dumnezei să-i pedepsească pe cei care fac lucruri rele. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Dacă cineva i-a făcut ceva, pe acel ciudat tare aş vrea să mi-l daţi mie şi săptămâni la rând i-aş smulge carnea încet, încet şi l-aş hrăni cu propria carne”, a spus Vasile Blaga.

„S-a grăbit, n-a mai stat după premieră la aşa zisul chef pe care-l facem noi. A fost cu fiica ei, a plecat şi ea. Eu n-am curaj să trec  noaptea pe dig aici după ce se termină un spectacol, e plic de aurolaci sub pod, nimeni nu-i deranjează şi nu sunt doi-trei nenorociţi ci 15-20 strânşi grămadă. Sâmbătă seara când s-a terminat repetiţia generală am plecat spre casă, cu bicicleta şi îmi tremurau nădragii de teamă când am văzut că erau 15 sub pod şi nici un poliţist, nimeni”, a spus Carol Erdos.

Actriţa era sportivă, mergea tot timpul pe jos acasă, era sub tratament, suferea de o boală. Erdos a spus despre actriţă că era ”o fată plină de viaţă”. 

ORA 15:00 – Crimă în Satu Mare. O actriţă a Teatrului de Nord a fost găsită decedată astăzi la amiază pe malul râului Someş, în apropierea Palatului Administrativ. Este vorba despre Gabriela Dorgai, actriţă la secţia română a Teatrului de Nord, în vârstă de 42 de ani.

La faţa locului au ajuns echipe de poliţişti şi procurori care au demarat o anchetă, inclusiv un câine special dresat a încercat să dea de urma criminalului.

Conform primelor informaţii, poşeta femeii a fost descoperită de o sătmăreancă la baza digului, aceasta a dus poşeta acasă, dar s-a întors la locul respectiv cu o echipă de poliţişti care au verificat zona şi au găsit-o pe actriţă în vegetaţia de pe malul râului. Aceasta era dezbrăcată, întinsă pe spate şi avea doar o cizmă. Se presupune că ar fi fost violată şi apoi ucisă. De menţionat este faptul că femeia avea bani în portmoneu, deci este exclusă varianta unui jaf.

Femeia a fost văzută ultima dată la premierea spectacolului Inimă de câine ce a avut loc duminică seara.