PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Parlamentarii ACL cer respingerea Legii amnistiei și grațierii

Parlamentarii ACL cer respingerea Legii amnistiei și grațierii, solicitând public președinților Camerei Deputaților și Senatului să convoace de urgență plenul celor două camere ale Parlamentului României în data de 14.11.2014 . Anunțul a fost făcut de către copreședintele ACL Satu Mare, Romeo Nicoară, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la sediul ACL.

Noi, parlamentarii Alianței Creștin Liberale am decis următorul lucru astăzi, 13 noiembrie, să solicităm public președinților Camerei Deputaților și Senatului să convoace de urgență mâine, 14 noiembrie, ora 12:00, plenul celor două camere ale Parlamentului României, cu următoarele subiecte pe ordinea de zi: 1. Aprobarea solicitării parchetelor pentru începerea urmăriri penale sau pentru cererea de arestare în cazul unor senatori și deputați care sunt în asemenea situații și 2. Introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și respingerea Legii amnistiei și grațierii”, a declarat Romeo Nicoară.

Copreședintele ACL, Romeo Nicoară a menționat că dacă acest proiect de lege ar fi votat și admis de către Parlament la inițiativa lui Ponta și a PSD-ului vom avea oameni corupți la guvernare.

Menționez că dacă acest proiect va fi votat de către Parlament la inițiativa lui Ponta și a PSD-ului vom avea, nu 15.000 specialiști la guvernare, ci 15.000 de pușcăriași eliberați prin amnistie și grațiere. Eu întreb, asta dorim noi pentru România, pentru țara noastră?”, a afirmat copreședintele ACL.

Totodată, acesta a mai anunțat că tot mâine, Alianța Creștin Liberală la nivel național va depune o plângere penală prin care se cere constatarea fraudelor în turul unu al alegerilor parlamentare, referitoare la listele suplimentare. Această plângere penală, a declarat că va fi adresată și depusă procurorului general al României.