PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UPDATE Pieton luat pe capotă pe b-dul Cloşca. Şoferul fugar a fost prins (FOTO)

UPDATE. Şoferul autoturismului a fost prins de poliţişti. Acesta este cercetat pentru vătămare din culpă şi părăsirea locului accidentului.

 

Redăm în continuare comunicatul Poliţiei:

          La data de 21 noiembrie 2014, ora 18.50 poliţiştii rutieri sătmăreni au fost sesizaţi despre faptul că, pe bulevardul Cloşca din municipiul Satu Mare a avut loc un eveniment. Din primele cercetări a rezultat faptul că un autoturism, înmatriculat în Marea Britanie, la volanul căruia se afla bărbat, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui grup de persoane. Un bărbat din acel grup a lovit cu pumnul aripa dreapta faţă a autoturismului, moment în care conducătorul auto a coborât din autovehicul, iar între cei 2 a izbucnit un conflict spontan. Ulterior  conducătorul auto a pus autoturismul în mişcare, moment în care persoana cu care a intrat în conflict, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a sărit pe capota maşinii, iar după câţiva zeci de metri a căzut pe partea carosabilă.

 Conducătorul auto a părăsit locului evenimentului, acesta fiind identificat ulterior de poliţişti, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 34 de ani.

 În urma acestui eveniment a rezultat accidentarea pietonului, care a fost transportat la unitatea medicală pentru a-i fi acordate primele îngrijirii.

 Celor 2 le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor care efectuează cercetarea locului faptei.

 Vineri, ora 20:00 – Un incident soldat cu rănirea unei persoane de etnie romă a avut loc astăzi pe b-dul Cloşca din municipiul Satu Mare.

Din primele informații, reiese că mai multe persoane de etnie romă au trecut strada pe trecerea de pietoni de lângă biserică de pe b-dul Cloșca. Acestea erau să fie lovite de un jeep argintiu. Între pietoni și șofer au apărut mai multe discuții. Pietonii și șoferul au avut un schimb de replici, aceștia deplasându-se pe marginea drumului, iar la un moment dat șoferul l-a luat pe capotă pe unul dintre pietoni și a fugit. Un martor a povestit că jeepul, un Mercedes argintiu, l-a purtat pe pieton câțiva metri pe capotă, de unde victima a căzut. Nu este exclusă posibilitatea ca șoferul să se fi speriat când a fost înconjurată de mai multe persoane și să fugă. Cert este că bărbatul nu a fost lovit pe trecerea de pietoni.

La fața locului a ajuns un echipaj de  poliție, care a început să facă cercetări și să dea de urma jeepului, și o ambulanță care a acordat rănitului îngrijiri medicale.

Vom reveni cu detalii.