PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PSD Satu Mare dorește să rămână în continuare la guvernare alături de Ponta

Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că biroul executiv judeţean a luat decizia de a susţine mai departe actuala conducerea naţională a partidului şi rămânerea la guvernare.

Pentru început, Mircea Govor a mulţumit sătmărenilor care s-au prezentat la urne, indiferent cu cine au votat, dând asigurări că le respectă votul. Desigur, el a mulţumit în special celor 58.000 de sătmăreni care l-au votat pe Ponta şi tuturor militanţilor partidului, primarilor, aleşilor, pentru mobilizarea din ziua votului.

Să nu uităm, orice competiție politică este o competiție normală care trebuie să se desfășoare civilizat, oamenii au o opțiune sau alta, noi o respectăm și totdeauna există învingători și învinși. Normal că aș fi vrut ca noi să fim învingători, nu s-a întâmplat, o să se întâmple data viitoare, până atunci ne așteaptă alegerile locale, care sunt foarte importante”, a spus Govor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean le-a mai transmis primarilor şi sătmărenilor că uşa sa este în continuare deschisă pentru oricine, indiferent de culoarea politică, subliniind totodată că  “nu trebuie să păstrăm ură, să ne învrăjbim, să fim duşmani la nesfârşit pentru că suntem adversari politici“.

Vreau să mulțumesc tuturor primarilor, indiferent de culoarea politică, pentru că au avut o atitudine foarte corectă în această perioadă, și-au apărat corect șansele și îi asigur, indiferent din care partid fac parte, de tot respectul meu și în continuare de o colaborare cât se poate de bună. Ei știu că la mine ușa este deschisă, și pentru toți sătmărenii, oricând, cu orice probleme, dacă eu pot să le rezolv le stau la dispoziție”, a mai afirmat liderul PSD.

În cadrul conferinţei, Govor a anunţat că biroul executiv local a decis susţinerea pe mai departe a preşedintelui Victor Ponta şi rămânerea la guvernare.

Am avut acum o ședință de biroul executiv, sprijinim și rămânem în continuare la guvernare, sprijinim ideea de a rămâne la guvernare. Nu putem să concepem să nu rămână în continuare la conducerea PSD decât dl. președinte Victor Ponta, dl. Liviu Dragnea și dl. Andrei Dolineaschi. Dânșii sunt cei mai în măsură că conducă în continuare acest partid, care este foarte puternic, dar din păcate, probabil cauzele se vor mai discuta, am pierdut această competiție. Rămânem în continuare la guvernare, este normal așa, în 2012 votul cetățenilor a fost dat 67% ca noi să formăm guvernul, să rămânem la guvernare. Urmează în 2016 alegerile locale, la care sunt ferm convins că PSD va câștiga pentru că noi suntem un partid foarte puternic, foarte disciplinat. La prezidențiale nu a fost un vot politic, în primul tur a fost aproape politic, la care noi am luat peste 40%, deja în turul doi s-a votat emoțional”, a spus Govor.

În cei doi ani de guvernare programele guvernamentale vor duce la schimbarea infrastructurii din Satu Mare. Sunt bani pentru următorii doi ani.

Govor a ţinut să mulţumească şi celor de la ACL pentru că s-au comportat foarte frumos, colegial, nu au aruncat cu noroi, nu au făcut propagandă murdară în campanie, chiar dacă a mai existat o excepție, un “zburdalnic”, aluzie la Adrian Cozma, pe care îl îndeamnă să mai mediteze.

Vreau să-mi cer scuze tuturor celor pe care i-am supărat, într-o formă sau alta, că au fost colegi de partid, reprezentanţii altor partide, reprezentanţii presei, eu vă asigur că sunt un om foarte corect, respectuos. Nu mi-e ruşine de ce fac, dacă greşesc recunosc, îmi cer scuze şi sper să fiu iertat”, a precizat liderul PSD.