Preşedintele UNPR, bihoreanul Ioan Lucian, a explicat că scopul acestei asociaţii este de a unifica toate forţele patronale şi a prezenta autorităţilor planuri concrete de măsuri care pot duce la atragerea investitorilor. Acesta a dat exemplul oraşului Oradea, care se afla printre oraşele cu cele mai mari taxe şi impozite pe clădiri, şi a revenit între primele cinci oraşe din ţară ca atractivitate pentru investiţii după ce a redus nivelul impozitelor de la 1,6 la 1%. În opinia sa, această măsură ar trebui luată şi la Satu Mare.
Ioan Lucian a ţinut să remarce deschiderea pe care a observat-o la Eugeniu Avram şi Adrian Ştef, afirmând că pe preşedintele Consiliului Judeţean l-ar lua ca asociat la firmă, după discuţia pe care au avut-o.
La rândul său, prim-vicepreşedinte UNPR Bihor, Constantin Jurcă, a vorbit despre proiectele în curs de implementare în judeţul vecin, unde a fost înfiinţat un cluster şi se doreşte construirea unor locuinţe care să utilizeze energie regenerabilă, pe baza unui proiect din Germania.
Cornel Mureşan a subliniat faptul că la nivel de judeţ vor fi unele probleme cu privire la reprezentarea sindicatelor patronale, întrucât mulţi oameni de afaceri nu înţeleg importanţa unei asemenea organizaţii. El a ţinut să remarce că la Oradea se observă o dinamică a investiţiilor în vreme ce în judeţul Satu Mare nu se mişcă nimic. El speră ca totuşi mediul de afaceri să se coaguleze pentru a-şi face auzit punctul de vedere în privinţa politicilor locale.
La următoarea întâlnire a UNPR cu patronatele din Satu Mare se vor face propuneri concrete de îmbunătăţire a condiţiilor pentru atragerea investitorilor.