Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Uniunea Patronatului Român doreşte că unească patronatele din Satu Mare

Uniunea Nationala a Patronatelor din Romania (11)Conducerea Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) a efectuat astăzi o vizită în judeţul Satu Mare, având întâlniri cu prefectul Eugeniu Avram , preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi reprezentanţii unor asociaţii economice, precum Tiberiu Markos, vicepreşedinte al Asociaţiei Economice Româno Germană şi Cornel Mureşan, vicepreşedinte al federaţiei Producătorilor de Pălincă şi Băuturi Tradiţionale.

Preşedintele UNPR, bihoreanul Ioan Lucian, a explicat că scopul acestei asociaţii este de a unifica toate forţele patronale şi a prezenta autorităţilor planuri concrete de măsuri care pot duce la atragerea investitorilor. Acesta a dat exemplul oraşului Oradea, care se afla printre oraşele cu cele mai mari taxe şi impozite pe clădiri, şi a revenit între primele cinci oraşe din ţară ca atractivitate pentru investiţii după ce a redus nivelul impozitelor de la 1,6 la 1%. În opinia sa, această măsură ar trebui luată şi la Satu Mare.

Ioan Lucian a ţinut să remarce deschiderea pe care a observat-o la Eugeniu Avram şi Adrian Ştef, afirmând că pe preşedintele Consiliului Judeţean l-ar lua ca asociat la firmă, după discuţia pe care au avut-o.

La rândul său, prim-vicepreşedinte UNPR Bihor, Constantin Jurcă, a vorbit despre proiectele în curs de implementare în judeţul vecin, unde a fost înfiinţat un cluster şi se doreşte construirea unor locuinţe care să utilizeze energie regenerabilă, pe baza unui proiect din Germania.

Cornel Mureşan a subliniat faptul că la nivel de judeţ vor fi unele probleme cu privire la reprezentarea sindicatelor patronale, întrucât mulţi oameni de afaceri nu înţeleg importanţa unei asemenea organizaţii. El a ţinut să remarce că la Oradea se observă o dinamică a investiţiilor în vreme ce în judeţul Satu Mare nu se mişcă nimic. El speră ca totuşi mediul de afaceri să se coaguleze pentru a-şi face auzit punctul de vedere în privinţa politicilor locale.

La următoarea întâlnire a UNPR cu patronatele din Satu Mare se vor face propuneri concrete de îmbunătăţire a condiţiilor pentru atragerea investitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.