PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

City managerul Dan Băbuţ, luat la 11 metri de consilierii locali

Consilierii locali UDMR şi PNL l-au luat astăzi la întrebări pe city managerul Dan Băbuţ, reclamând modul în care sunt efectuate mai multe lucrări pe raza municipiului Satu Mare.

Şirul nemulţumirilor a fost deschis de către consilierul Maskulik Csaba, el cerând explicaţii cu privire la strategia de dezvoltare în domeniul salubrităţii, obligatorie prin lege, care nu a fost realizată încă la nivelul municipiului.

Consilierul a mai reclamat că b-dul Octavian Goga nu este iluminat noaptea de mai bine de o lună, în condiţiile în care în oraş a fost o crimă şi mai multe tentative de viol. Mai mult, acesta susţine că pentru lucrările de pe b-dul Octavian Goga ar fi trebuit o aprobare de la Consiliul Local, amintind totodată că nici acum nu a primit un proiect concret cu ce se doreşte a se realiza acolo.

Consilierul Cosmin Raţiu a reamintit de fotografiile pe care le-a prezentat în şedinţa anterioară cu privire la “lucrări defectuoase” care nu sunt verificate de către nimeni din primărie.

În răspunsul său, city managerul Dan Băbuţ a încercat să se justifice, să găsească explicaţii pentru care lucrările nu sunt încă finalizate, dar nu a făcut altceva decât să-i stârnească şi mai mult pe aleşii locali. În opinia sa, nu a fost nevoie de aprobare de la Consiliul Local deoarece este vorba despre o lucrare de introducere a reţelei electrice în subteran. De asemenea, el le-a spus consilierilor că puteau să consulte proiectul la Primărie. Cosmin Rațiu nu a ratat ocazia să riposteze şi să facă tot istoricul lucrărilor cu schimbările de planuri intervenite de-a lungul timpului, cu montarea unor stâlpi care peste foarte puțin timp au fost scoși.

Seria schimburilor de replici a continuat, consilierii arătându-se nemulţumiţi şi de atitudinea primarului Dorel Coica, acesta părăsind şedinţa. Atât consilierul Cosmin Raţiu cât şi Adrian Albu, au fost de părere că persoanele aflate în conducerea primăriei au o “atitudine sfidătoare” din moment ce nu au mai rămas să asculte problemele ridicate de consilieri.