PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Florin Gal, condamnat la închisoare pentru concesionarea hotelului Sport

Fostul director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Satu Mare, Florin Gal, a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare după ce a concesionat hotelul sport fostei sale firme, printr-o licitaţie trucată.

Florin Gal a primit pentru infracțiunile sale două pedepse de câte doi ani de închisoare, instanța le-a contopit şi a mai acordat un spor de şase luni, astfel că acesta va executa o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare, plus pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale.

Fratele său, Călin Gal, a primit o pedeapsă de doi ani închisoare însă cu suspendare, pe o durată de 5 ani de încercare.

Totodată, Călin Gal este obligat la plata sumei de 76.123 lei despăgubiri civile în favoarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Satu Mare şi constată nulitatea contractului de închiriere încheiat între Direcţia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Satu Mare şi SC Bosic Empire Company SRL Carei.

Instanţa a mai dispus menţinerea sechestrului asigurător asupra unui autoturism BMW 320D cu nr. de înmatriculare SM-02-GAL, aparţinând lui Călin Gal.

Cei doi frați mai trebuie să plătească fiecare câte 6.000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. 

A doua zi de la aflarea sentinței, cei doi frați au formulat apel.