PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Judeţul Satu Mare se înfrăţeşte cu judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg

Consilierii judeţeni sătmăreni s-au întrunit astăzi în ultima şedinţă ordinară din acest an, adoptând mai multe hotărâri. Printre acestea se numără aprobarea contului de execuţie a bugetului judeţului şi instituţiilor subordonate, rectificarea bugetului judeţean, repartizarea către primării a unor sume.

De asemenea, Consiliul Judeţean a aprobat mărirea sprijinul acordat echipei Olimpia. Consilierii au cerut unele explicaţii de la preşedintele clubului, Dan Băbuţ, aleşii nefiind de acord cu numărul mare de jucători străini de la echipă, în condiţiile în care ideea echipei era de a forma noi talente locale în fotbal. Băbuţ a explicat că fotbaliştii originari din Satu Mare nu erau suficienţi pentru Liga a II-a şi că de la anul vor fi jucători crescuţi aici care vor evolua la echipa mare. Potrivit acestuia, la Olimpia sunt în prezent 360 de copii în 11 echipe, iar la echipa mare 80% din sătmăreni, după ce unora le-au expirat contractele.

Un alt proiect a vizat aprobarea “Înţelegerii de cooperare între Judeţul Satu Mare şi Judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria”. Preşedintele Adrian Ştef a explicat că de fapt acest proiect reprezintă  înfrăţirea celor două judeţe. Prin această înfrăţire se intenţionează întărirea relaţiilor dintre cele două comunităţi şi implementarea unor proiecte comune.

Şedinţa s-a încheiat cu urările de Crăciun adresate sătmărenilor de către liderii politici.