PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un nou termen pentru centura de ocolire a Sătmarului

Termenul de depunere a ofertelor pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare a fost prelungit, după ce unele dintre firmele interesate de obţinerea lucrării au cerut clarificări suplimentare față de documentația prezentată de CNADNR.

Deputatul Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor, a precizat astăzi, într-o conferinţă de presă, că noul termen este pe 14 ianuarie, întrucât au fost unele solicitări de clarificări. Licitaţia se anunţă una dificilă, a mai fost deja un nou termen, pe 8 decembrie.

Potrivit deputatului, suma este estimată la 8 milioane de euro şi sunt interesate firme foarte puternice.

“Chiar îi înţeleg pe cei de la CNADNR că sunt atât de atenţi. Firmele care au participat sunt toate de top european, să nu zic mondial. Clarificări dacă cer dânşii trebuie să le faci ca licitaţia să fie adjudecată corect”, a declarat Silaghi.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a subliniat faptul că s-au depus toate diligenţele pentru ca această investiţie foarte importantă să fie realizată.

“Vom face tot posibilul să susţinem să se întâmple această investiţie. S-a vorbit foarte mult despre centură, cred că acum suntem în linie dreaptă. Atâta timp cât această procedură de licitaţie a fost pornită înseamnă că există sursa de finanţare, vreau ca sătmărenii să înțeleagă că nu sunt poveşti”, a declarat Adrian Ştef.