Încă de la începutul şedinţei, consilierul Radu Giurca a precizat că aleșii PNL se vor abține de la vot, motivând că au primit târziu proiectul și nu au avut timp să-l analizeze. Schimburi de replici dure au avut loc între consilierul Adrian Cozma, pe de o parte, şi preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor de cealaltă parte.
Bugetul total este de 123 de milioane lei, bani care cuprind cheltuielile necesare cu funcționarea instituţiilor din subordine şi 16 milioane lei pentru investiţii. Adrian Ştef a ţinut să precizeze că aici nu sunt incluse sumele ce revin judeţului prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, doar solicitările pentru aparatură medicală fiind de 33 milioane lei.
Discuţiile au constinuat la proiectul privind contractarea unui împrumut pentru derularea unui proiect european ce vizează înfiinţarea a şapte întreprinderi de economie socială, când consilierul Adrian Cozma a cerut explicaţii cu privire la banca de la care se va solicita împrumutul. Cei doi şefi ai judeţului nu au ratat ocazia să-i arate lui Adrian Cozma că este nepregătit pe acest subiect, şi i-au cerut să se pună la punct cu legislaţia, cu toate că este avocat.
“Nu ştim înainte, că nu facem cu dedicaţie, cu ce bancă voi încheia şi cu ce ofertă vine banca. După ce ne aprobaţi lansăm procedura şi vom vedea cine va câştiga cu cea mai avantajoasă ofertă“, a spus Ştef.
“Nu am ştiut că aici este clasă de învăţat avocaţi“, a replicat Govor.
Discuţii aprinse au fost şi pe proiectul care vizează alocarea unei sume de 400.000 de lei pentru achiziţionarea de locuinţe pentru medici. Adrian Ştef a explicat cât este de important să creeze şi avantaje pentru medici în condiţiile în care există efectiv o “vânătoare de medici” între judeţe. O parte a consilierilor a fost de părere că ar fi mai bine dacă s-ar închiria unele locuinţe, pe când cealaltă parte susţinea că este mult mai uşor să le achiziționezi şi pe urmă să se dai în folosinţă. După mai multe discuţii s-a ajuns la concluzia că se va forma o comisie care să stabilească unele condiţii pentru locuinţe, după care să fie solicitate oferte atât de la persoanele fizice cât şi juridice.
La punctul “Diverse” consilierii nu s-au abţinut şi și-au mai adresat câteva cuvinte. Adrian Cozma a spus că toate solicitările de informaţii trebuie tratate cu respect, indiferent de la cine vin, simţindu-se jignit de afirmaţia lui Mircea Govor care a spus că instituţia este “şcoală pentru avocaţi”.
Consilierul PNL Virgil Enătescu a încercat să liniştească lucrurile, explicându-le acestora că oamenii au păreri diferite, acest lucru este normal şi nu ar trebui să se ia la bătaie ci să conlucreze pentru judeţ, chiar dacă trebuie să se ajungă la un compromis.
“Trebuie să avem toleranţă, trebuie să ştim cum discutăm şi să nu ne facem de râs în faţa populaţiei“, a subliniat Enătescu.
Imediat a luat cuvântul Mircea Govor: “Domnule doctor, mă bucur că aţi intervenit, acum îmi dau seama cât e de important că aţi rămas în grupul PNL, pentru că au nevoie de oameni ca dvs să interveniţi atunci când trebuie, când oamenii o iau razna“, rugându-i pe colegi să fie mai cumpătaţi, aşezaţi şi să citească proiectele de hotărâre înainte de vot.