PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consiliul Județean va moderniza Aeroportul Satu Mare în acest an

Directorul Aeroportului Satu Mare, Fechete Nicolae, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de prezentare a bilanțului pe anul 2014, că obiectivul în acest an este modernizarea Aeroportului, iar data limită pentru depunerea ofertelor privind proiectul de modernizare a suprafeței de mișcare și de extindere a aerogării Aeroportului Satu Mare este 5 februarie 2015. Valoarea proiectului este estimată la 64.500.000 lei, TVA inclus.

În altă ordine de idei, acesta a precizat că au fost foarte multe firme interesate de acest obiectiv și au făcut vizite la amplasament pentru a avea o imagine cât mai clară asupra cerințelor care au fost trecute în caietul de sarcini. De asemenea, a afirmat că ”mai sunt și promisiuni și variante prin care să fim susținuți cu aceste sume”.

Această afirmație a fost făcută de către Fechete Nicolae, după ce la deschiderea conferinței de presă, președintele CJ, Adrian Ștef și vicepreședintele CJ, Mircea Govor au anunțat că Aeroportul Satu Mare va ajunge la nivel european cu ajutorul Ministerului Dezvoltării și Guvernului Ponta.

În ceea ce privește bilanțul pe anul 2014, Aeroportul Satu Mare a avut un venit de 738.831 lei în scădere față de anul 2013 când a avut un venit de 908.845 lei. În cadrul RA. Aeroportul Satu Mare sunt 55 de angajați iar conform spuselor directorului, Fechete Nicolae numărul angajaților va crește anul aceste până la 66 de angajați.

Referitor la Mitingul Aviatic, directorul a afirmat că se va organiza și în acest an iar data exactă va fi comunicată de Consiliul Județean.