PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

ITM Satu Mare se comasează cu AJPIS

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Satu Mare vor fi comasate, urmând a fi înființată Direcția Județeană de Muncă și Securitate Socială, conform unui proiect de hotărâre de guvern aflat în dezbatere publică.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au prezentat astăzi ultimele detalii primite de la ministrul Liviu Pop, însă deocamdată nu se ştie mare lucru deoarece propunerea a fost atacată la Avocatul Poporului de către sindicaliştii de la Cartel Alfa.

Propunerea de comasare a celor două instituţii a venit după ce au fost depistate o serie de nereguli la Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, unde Curtea de Conturi a descoperit cheltuieli nejustificate.

La nivel național, va fi înființată Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, care va funcționa în subordinea Ministerului Muncii.

Reprezentantul ITM Satu Mare, Ioan Flore (foto), a spus că nu vor fi făcute concedieri, ci persoanele vor fi transferate în noua instituţie exact pe postul pe care îl deţineau la instituţia ce se desfiinţează.