PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria a recepționat piața din Micro 17

Locuitorii din zona Micro 17 au de acum o piață agroalimentară modernă. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, împreună cu o echipă a Primăriei au efectuat astăzi recepția lucrărilor de reabilitare a pieței. Lucrări au costat peste 500.000 de lei.

Potrivit primarului, este cea mai modernă piață realizată în Satu Mare iar foarte curând comercianții vor putea să își vândă marfa. Mai mult, el a mai precizat că se vor reabilita și restul piețelor  din oraș.

Piața din cartierul Micro 17 este sectorizată pe două zone, agroalimentară și industrială, și are 100 de mese prevăzute cu spații pentru depozitarea mărfii pe timp de noapte. În incinta pieței, hala de lactate care nu a fost funcțională până acum, a fost modernizată iar din această lună peste 40 de producători vor vinde produse lactate.

De asemenea, tot în această hală se va deschide un nou sediu de control al alimentelor, unde locuitorii din zonă vor putea să își analizeze carnea pentru examenul trichineloscopic.

Lucrările au început în data de 11.08.2014. Valoarea lucrărilor executate în baza contractului este de 535.600,66 lei (TVA inclus).

Principalele categorii de lucrări și investiții pentru realizarea acestui obiectiv sunt:

– desfințarea și relocarea a patru spații din incintă: magazia de cântarea, grupul sanitar și două chioșcuri cu aspect general neconform.

– împrejmuirea întregii suprafețe a pieței.

– îndepărtarea suprafețelor de circulații pietonaleși vânzare existente.

– realizarea unei rețele de canalizare a noii pardoseli propuse și a construcțiilor propuse.

– refacerea cu o platformă din beton elicopterizat a circulațiilor pietonale și vânzare.

– construirea unei copertine pe structură metalică care să acopere întreewaga zonă destinată vânzării la mese.

– realizarea unor spații noi, prin închiderea unor părți din structura metalică a copertinei, unde se vor reloca grupul sanitar existent, magazia de cântare și se va înființa spațiul necesar desfacerii laptelui și a produselor lactate.