PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Revenire cu gol pentru Sălăgeanu, în amicalul cu FC Baia Mare

Olimpia Satu Mare a câştigat cu 1 – 0 al doilea amical al anului, disputat sâmbătă în compania divizionarei C, FC Baia Mare. Partida disputată pe terenul Samobil din oraş a însemnat şi revenirea lui Adrian Sălăgeanu în tricoul Olimpiei. A fost un debut frumos, fundaşul intrând bine în joc, dirijând majoritatea acţiunilor pe partea stângă. A fost în centrul fazelor fixe, asumându-şi executarea aut-urilor şi loviturilor de la colţul terenului din zona lui de acţiune. Evoluţia bună a fost concretizată prin singurul gol al partidei, un lob superb peste portar, din careul mare, în minutul 67.

FC Olimpia Satu Mare a început cu Şuta – Burlacu, Mureşan, Ioniţă, Iuhas – Donca, Villand – Gulya, Teuţ, Bagiu – Bujor. În repriza secundă doar portarul Şuta a fost păstrat, în rest antrenorul Tibi Csik a ales să-i trimită pe: Paul, Micaş, Onicaş, Sălăgeanu – Lukacs, Rus, Cadar, Bic – Ciul şi Faur.

FC Baia Mare a jucat cu Bota – Duruş, Hodor, Urs, Gherman, Cernea, Bratimă, Leonte, Deac, Ţugui şi Mureşan. Antrenor Toma Dorin.

Prima repriză s-a terminat fără gol marcat, deşi ambele echipe au avut mai multe ocazii de a marca. La începutul reprizei a doua, Olimpia a lovit de două ori bara (minutele 53 şi 61 ), urmând ca şase minute mai târziu Sălăgeanu să marcheze pentru 1 – 0, scor rămas intact pană la final.

A fost un nou test bun pentru juniorii şi cadeţii Olimpiei, antrenorul având doar cuvinte de laudă pentru toţi. “Toţi băieţii care au evoluat, s-au străduit şi m-au mulţumit prin jocul lor. Am introdus mulţi jucători de la echipa a II-a şi de la juniori. Au demonstrat că sunt băieţi inteligenţi şi sunt pregătiţi pentru prima echipă”, a declarat la finalul partidei antrenorul Tibi Csik.

Dintre juniorii care au avut o prestaţie foarte bună, putem să îi menţionăm pe Mircea Donca, foarte bun şi activ la centrul terenului; Arthur Teuţ, jucătorul aflat în probe a avut o prestaţie bună în atac; Rus le-a dat încontinuu bătăi de cap fundaşilor adversi, având o tehnică foarte bună în regim de viteză; iar Darius Lukacs a fost unui din cei mai “bătăioşi” jucători de pe teren, demonstrând un potenţial enorm.

“Este o victorie care nu prea contează acum, de abia luni mergem în stagiul de pregătire şi începem munca. Dar orice victorie este de bun augur, desigur. Am o legătură specială cu câţiva jucători de la Olimpia, mă bucur că i-am regăsit cu bine şi sper să facem bine aceste două stagii de pregătire. Şi cu ajutorul conducerii, să începem în forţă campionatul”, a declarat Adrian Sălăgeanu la finalul meciului.

Luni, Olimpia porneşte către Ocna Şugatag pentru un cantonament de o săptămână. La finalul acestui cantonament, sătmărenii vor pleca spre Baia Mare, pentru a susţine un nou amical cu echipa din Baia Mare. Totodată, s-a confirmat faptul că Olimpia va juca un meci amical cu Universitatea Cluj, pe Cluj Arena, pe data de 13 februarie.