Ultima actualizare: azi, 17:11

Sport

Revenire cu gol pentru Sălăgeanu, în amicalul cu FC Baia Mare

Olimpia satu mare - fc baia mareOlimpia Satu Mare a câştigat cu 1 – 0 al doilea amical al anului, disputat sâmbătă în compania divizionarei C, FC Baia Mare. Partida disputată pe terenul Samobil din oraş a însemnat şi revenirea lui Adrian Sălăgeanu în tricoul Olimpiei. A fost un debut frumos, fundaşul intrând bine în joc, dirijând majoritatea acţiunilor pe partea stângă. A fost în centrul fazelor fixe, asumându-şi executarea aut-urilor şi loviturilor de la colţul terenului din zona lui de acţiune. Evoluţia bună a fost concretizată prin singurul gol al partidei, un lob superb peste portar, din careul mare, în minutul 67.

FC Olimpia Satu Mare a început cu Şuta – Burlacu, Mureşan, Ioniţă, Iuhas – Donca, Villand – Gulya, Teuţ, Bagiu – Bujor. În repriza secundă doar portarul Şuta a fost păstrat, în rest antrenorul Tibi Csik a ales să-i trimită pe: Paul, Micaş, Onicaş, Sălăgeanu – Lukacs, Rus, Cadar, Bic – Ciul şi Faur.

FC Baia Mare a jucat cu Bota – Duruş, Hodor, Urs, Gherman, Cernea, Bratimă, Leonte, Deac, Ţugui şi Mureşan. Antrenor Toma Dorin.

Prima repriză s-a terminat fără gol marcat, deşi ambele echipe au avut mai multe ocazii de a marca. La începutul reprizei a doua, Olimpia a lovit de două ori bara (minutele 53 şi 61 ), urmând ca şase minute mai târziu Sălăgeanu să marcheze pentru 1 – 0, scor rămas intact pană la final.

A fost un nou test bun pentru juniorii şi cadeţii Olimpiei, antrenorul având doar cuvinte de laudă pentru toţi. “Toţi băieţii care au evoluat, s-au străduit şi m-au mulţumit prin jocul lor. Am introdus mulţi jucători de la echipa a II-a şi de la juniori. Au demonstrat că sunt băieţi inteligenţi şi sunt pregătiţi pentru prima echipă”, a declarat la finalul partidei antrenorul Tibi Csik.

Dintre juniorii care au avut o prestaţie foarte bună, putem să îi menţionăm pe Mircea Donca, foarte bun şi activ la centrul terenului; Arthur Teuţ, jucătorul aflat în probe a avut o prestaţie bună în atac; Rus le-a dat încontinuu bătăi de cap fundaşilor adversi, având o tehnică foarte bună în regim de viteză; iar Darius Lukacs a fost unui din cei mai “bătăioşi” jucători de pe teren, demonstrând un potenţial enorm.

“Este o victorie care nu prea contează acum, de abia luni mergem în stagiul de pregătire şi începem munca. Dar orice victorie este de bun augur, desigur. Am o legătură specială cu câţiva jucători de la Olimpia, mă bucur că i-am regăsit cu bine şi sper să facem bine aceste două stagii de pregătire. Şi cu ajutorul conducerii, să începem în forţă campionatul”, a declarat Adrian Sălăgeanu la finalul meciului.

Luni, Olimpia porneşte către Ocna Şugatag pentru un cantonament de o săptămână. La finalul acestui cantonament, sătmărenii vor pleca spre Baia Mare, pentru a susţine un nou amical cu echipa din Baia Mare. Totodată, s-a confirmat faptul că Olimpia va juca un meci amical cu Universitatea Cluj, pe Cluj Arena, pe data de 13 februarie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.