PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilierii au votat bugetul municipiului Satu Mare

Consilierii locali au votat astăzi, în unanimitate, bugetul municipiului Satu Mare pe anul 2015. Deşi se anunţase o şedinţă aprinsă, după ce consilierii UDMR au criticat public varianta propusă de primărie, o bună parte a aspectelor semnalate au fost clarificate, astfel că bugetul a fost votat în unanimitate.

În cadrul şedinţei condusă de consilierul UDMR Magyar Lorand, colegul său Maskulik Csaba, a remarcat faptul că executivul a ţinut cont de unele dintre propunerile lor, astfel că actorii Teatrului de Nord au asigurate salariile până la finalul anului. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Clubul Sportiv Municipal, care are asigurate salariile pentru doar primele şase luni ale anului.

Tot consilierul Maskulik Csaba a cerut Primăriei să înlocuiască măcar plasa protectoare de la hotelul Dacia, dacă tot nu se poate face nimic altceva. El a cerut explicaţii de la Comisia care trebuie să inventarieze situaţia clădirilor istorice din oraş.

După discuţii, bugetul a fost votat în unanimitate, la nivelul sumei de 259.819.521 lei, din care 197.007.000 lei pentru secţiunea de funcţionare şi 62.812.521 lei pentru secţiunea de dezvoltare.

Viceprimarul Radu Roca a explicat că se pune un accent pe scrierea de proiecte europene pentru următoarea strategie, astfel că suma alocată pentru studii de fezabilitate a fost majorată de la 733.000 de lei la 2.309.000 lei pentru acest an.

Bugetul detaliat poate fi consultat aici:

http://www.satu-mare.ro/proiectehcl/sedinta-extraordinara-din-data-de-12-02-2015-proiect-de-hotarare-nr-1