PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mani Gyenes, premiat de Consiliul Județean. Instituția vrea să-i finanțeze următoarea participare la Dakar

În cadrul unei festivități de premiere, Emanuel (Mani) Gyenes, sătmăreanul care a reprezentat cu cinste atât județul Satu Mare cât și România la cea mai dură competiție din lume, Dakar, dar și care a câștigat clasa Maraton al Raliului Dakar 2015 a fost premiat astăzi de către președintele CJ, Adrian Ștef, respectiv vicepreședintele Mircea Govor. Din partea conducerii, acesta a primit o diplomă de excelență și un premiu în valoare de 10.000 de lei cu mențiunea că pe viitor o să îl sprijine în totalitate, din punct de vedere financiar, la toate competițiile la care va participa.

Potrivit vicepreședintelui Mircea Govor, Emanuel Gyenes merită o competiție la care participarea să fie finanțată de către Consiliul Județean, urmând a propune consilierilor județeni să aloce o sumă de bani ”ca să nu trebuiască să tot umble cu mâna întinsă, cum se practică în sporturile astea individuale”. Totodată el a menționat că un sportiv de excepție cum este Emanuel Gyenes merită acest lucru, iar nu în ultimul rând a punctat faptul că un mare rol îl are și fostul președinte al CJ, Csehi Arpad, pentru că l-a sprijinit și îl sprijină în continuare prin Autonet.

Eu propun și sper ca și colegii de la Consiliul Județean vor fi de acord să îl sprijinim în mod consistent financiar în așa fel încât să ne reprezinte cu cinste atât județul Satu Mare cât și România”, a declarat Mircea Govor.

În aceeași ordine de idei, Adrian Ștef a declarat că un asemenea sportiv care ne reprezintă și care depune așa mult efort, aducând premii importante județului Satu Mare, merită să fie susținut, iar pentru acest lucru va găsi o modalitate prin care să îl ajute în totalitate financiar, la toate competițiile la care urmează să participe.

În cadrul conferinței, Mani a amintit de momentele dificile ale raliului Dakar din acest an, dar asta nu îl va împiedica să participe și anul viitor la competiția Dakar.

Mani Gyenes vrea să obțină cel de-al 8-lea  titlu de campion național la Enduro și Enduro Cross și să doboare din nou recordul Red Bull Romaniacs, ediția a XII- a, menționând că este singurul pilot din lume care a participat la toate edițiile Red Bull Romaniacs.

Pe lângă cele enumerate, pilotul sătmărean mai are o dorință și anume să participe la Campionatul Mondial de Rally Raid, fapt ce l-ar ajuta să acumuleze mai multă experiență pentru Dakar 2016, iar pentru competiția de la Dakar 2016, Mani a precizat că are nevoie de o motocicletă KTM în valoare de peste 30.000 de euro, pe care speră să o achiziționeze.

La finalul discursului, conducerea Consiliului Județean i-a oferit o diplomă de excelență și un premiu în valoare de 10.000 de lei.