PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Petre Mureşan: Bugetul Judeţului este axat pe brizbrizuri, pe obeliscuri

Co-preşedintele PNL Satu Mare, Petre Mureşan, a criticat astăzi, într-o conferinţă de presă, modul în care a fost întocmit bugetul judeţului Satu Mare, afirmând că este un buget “zero dezvoltare”.

El a explicat că şi la nivel central PNL a adoptat o rezoluţie, aceasta fiind valabilă şi la nivelul judeţului Satu Mare.

Noi am numit această rezoluţie Rezoluţia bugetul anului 2015 – zero dezvoltare. Este valabilă atât pentru bugetul naţional cât şi pentru bugetul judeţului Satu Mare, un buget, după câte am putut constata noi împreună cu consilierii PNL, axat pe brizbrizuri, pe obeliscuri, studii de fezabilitate, fântâni arteziene, cheltuieli curente, care se datorează în mare parte creări de noi locuri de muncă prin umflarea organigramelor instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean, gen Apaserv, subordonată şi Consiliului Local, Aeroportului, Protecţiei Copilului, Palatul Administrativ SRL“, a afirmat Mureşan.

El şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la noile modificări de întocmire a bugetelor locale, care se face după nevoi şi se stimulează neperformanţa.

S-a făcut o mare nedreptate comunelor care au demonstrat că au eficienţă, majorităţii primarilor, indiferent de culoare politică. Putem spune că administraţia socialistă pedepseşte administraţiile publice performante“, a mai spus Mureşan.