1 pliculet praf de copt
300 gr zahar
400 gr faina
110 gr unt
200 ml cafea preparata (espresso)
100 ml ulei
2 oua
100 ml lapte batut
50 gr cacao
1 esenta vanilie sau rom
Pentru glazura:
100 ml smantana pentru frisca
250 de grame de ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Intr-un vas amestecati foarte bine faina, zaharul si praful de copt. Bateti ouale. Pregatiti laptele batut. Intr-o craticioara puneti cafeaua, untul, uleiul si cacao. Puneti la foc mic, amestecand tot timpul ca sa se omogenizeze amestecul. Cand ajunge la fierbere si da primul clocot, turnati acest sirop peste faina cu zahar. Amestecati rapid. Cand siropul e incorporat in mare, adaugati ouale batute. Amestecati foarte bine si cand oul nu se mai vede, adaugati laptele batut si esenta. Amestecati bine pana aluatul are o culoare omogena. Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Nivelati aluatul in tava si se baga la cuptor pentru 25 minute. Cand este gata, sa se raceasca.
Preparam glazura: Ciocolata si smantana se pun la bain-marie si cand s-au topit, se toarna glazura peste blatul copt. Pofta buna!