PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un bărbat cu probleme psihice s-a sinucis. Medicii au refuzat internarea sa

Un bărbat cu probleme psihice ce a pus de multe ori pe drumuri autorităţile s-a sinucis, având alte cinci tentative. Acesta a fost găsit spânzurat, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Familia sa a reclamat în mai multe rânduri că nu mai ştiau ce să facă cu el din moment de medicii secţiei de Psihiatrie au refuzat să-l interneze, sau i-au dat drumul imediat după scandaluri.

Bărbatul era cunoscut cu „tulburare mixtă de personalitate” şi a încercat să se sinucidă prin mai multe metode, a băut vopsea, s-a spânzurat iar anul trecut a încercat să dea foc apartamentului în care locuia. Familia sa a chemat de mai multe ori ambulanţa, bărbatul a fost agresiv atât cu poliţiştii cât şi cu cei de pe ambulanţă. Familia sa nu mai ştia ce să facă. Membrii familiei s-au temut să nu arunce în aer locuinţa când se alfau cu toţii acolo. În ciuda acestor probleme medicii au refuzat internarea sa permanentă, fiind eliberat după ce i se administrau medicamente.

Bolnavul beneficia de pensie, fiind în evidențe cu probleme psihice. Refuza să-şi ia medicamentele.

În cele din urmă, bărbatul s-a spânzurat.

Apropiaţii familiei sunt de părere că acesta trebuia internat şi ţinut sub supraveghere având în vedere starea sa psihică.