“Suntem mulţumiţi să putem continua extinderea relaţiilor cu BERD prin intermediul acestei noi linii de credit. Anterior modificărilor regimului fiscal în Ucraina din a doua jumătate a anului 2014, în special cele privind limitarea remiterilor de valută din Ucraina, Serinus a fost de deplin capabilă să finanţeze din veniturile sale programul din România. Dar aceste modificări, împreună cu scăderea recentă a preţului la materiile prime, au limitat în mod substanţial această capacitate”, a declarat într-un comunicat Tim Elliott, directorul general al Serinus Energy.
Elliot a adăugat că noul împrumut de la BERD va ajuta compania să îşi finanţeze operaţiunile în perimetrul din Satu Mare. Împrumutul are o dobândă anuală egală cu rata LIBOR pe şase luni plus 8% şi va fi achitat în 10 tranşe semianuale.
Perimetrul Serinus din Satu Mare are o suprafaţă de 2.949 de kilometri pătraţi şi este operat de Winstar Satu Mare, care deţine 60% din concesiune. KMG International (fosta Rompetrol) are restul de 40%.
Serinus va utiliza fondurile de la BERD pentru finanţarea programului de investiţii din Satu Mare, care include forarea, finalizarea şi testarea sondelor Moftinu-1001 şi Moftinu-1002bis, precum şi testul seismic 3D din localitatea Sântău din Satu Mare, care a fost executat în ultimul trimestru al anului trecut şi ale cărui date vor fi interpretate în primul trimestru din 2015.
De asemea, banii vor fi folosiţi pentru a finanţa lucrările din a faza a doua a proiectului din Satu Mare, se arată în comunicatul Serinus.
În baza acordului comun de operate încheiat în 2008 de Winstar Satu Mare şi KMP International, Serinus s-a angajat să finanţaze în totalitate investiţiile menţionate anterior. După încheierea celei de a doua etape a programului, fiecare din cei doi investitori va fi responsabil cu finanţarea propriilor costuri.
Sursa: Ziarul Financiar