Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Winstar a împrumutat 10 mil. euro pentru investiţiile din Satu Mare

pompa-de-petrolSerinus Energy, proprietarul companiei petroliere Winstar Satu Mare, a împrumutat 10 milioane de euro de la BERD pentru finanţarea operaţiunilor din România, în contextul în care rezervele de numerar ale societăţii au fost afectate de restricţii în Ucraina şi de scăderea preţului la materii prime.

“Suntem mulţumiţi să putem continua extinderea relaţiilor cu BERD prin intermediul acestei noi linii de credit. Anterior modificărilor regimului fiscal în Ucraina din a doua jumătate a anului 2014, în special cele privind limitarea remiterilor de valută din Ucraina, Serinus a fost de deplin capabilă să finanţeze din veniturile sale programul din România. Dar aceste modificări, împreună cu scăderea recentă a preţului la materiile prime, au limitat în mod substanţial această capacitate”, a declarat într-un comunicat Tim Elliott, directorul general al Serinus Energy.
Elliot a adăugat că noul împrumut de la BERD va ajuta compania să îşi finanţeze operaţiunile în perimetrul din Satu Mare. Împrumutul are o dobândă anuală egală cu rata LIBOR pe şase luni plus 8% şi va fi achitat în 10 tranşe semianuale.
Perimetrul Serinus din Satu Mare are o suprafaţă de 2.949 de kilometri pătraţi şi este operat de Winstar Satu Mare, care deţine 60% din concesiune. KMG International (fosta Rompetrol) are restul de 40%.
Serinus va utiliza fondurile de la BERD pentru finanţarea programului de investiţii din Satu Mare, care include forarea, finalizarea şi testarea sondelor Moftinu-1001 şi Moftinu-1002bis, precum şi testul seismic 3D din localitatea Sântău din Satu Mare, care a fost executat în ultimul trimestru al anului trecut şi ale cărui date vor fi interpretate în primul trimestru din 2015.
De asemea, banii vor fi folosiţi pentru a finanţa lucrările din a faza a doua a proiectului din Satu Mare, se arată în comunicatul Serinus.
În baza acordului comun de operate încheiat în 2008 de Winstar Satu Mare şi KMP International, Serinus s-a angajat să finanţaze în totalitate investiţiile menţionate anterior. După încheierea celei de a doua etape a programului, fiecare din cei doi investitori va fi responsabil cu finanţarea propriilor costuri.
Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.