Scopul acestui concurs de creaţie este acela de a dezvolta cetăţenia activă în comunitate prin creşterea participării copiilor din judeţul Satu Mare în promovarea principiilor legate de combaterea inegalităţilor sociale, a sărăciei şi excluziunii şi promovarea antidiscriminării, a toleranței și înțelegerii multiculturale.
Instrumentele utilizate sunt la libera alegere a candidatului: colaj, desen în creion, acuarelă, tempera sau desen mixt iar lucrările pot fi executate pe foi A3 sau A4.
Se premiază originalitatea, lucrările copiate sau inspirate vor fiind descalificate.
Concursul este deschis la trei secțiuni: Secţiunea 1 – dedicată copiilor de grădiniţă/clasă pregătitoare; Secţiunea 2 – pentru copii de vârstă şcolară şi Secţiunea 3 – dedicată copiilor din școli/licee cu profil de artă.
Premierea lucrărilor se va desfășura în data de 21 martie 2015 într-un cadru festiv la care vor fi invitaţi toţi concurenţii alături de reprezentaţi ai autorităţilor, presă, membrii din comunitatea sătmăreană. Copiii înscrişi în competiţie vor primi diplome de participare iar premianții diplome de merit și premii constând în materiale pentru creație artistică. Cadrele didactice vor primi diplome care atestă activitatea și implicarea lor în această competiţie artistică. Toate desenele vor fi prezentate într-o expoziţie organizată cu sprijinul Muzeului Județean Satu Mare, fiind promovată în comunitatea sătmăreană şi pe plan naţional şi internaţional prin diferite mijloace de comunicare accesibile Asociaţiei Stea şi partenerilor săi în vederea maximizării impactului pozitiv al mesajelor transmise de copii.
Data limită de predare a lucrărilor este 16 martie 2015. Lucrările por fi depuse direct (de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00) sau transmise prin postă la : Asociaţia Stea, B-dul Octavian Goga nr.14, cod postal 440217, Satu Mare. Regulamentul concursului de creaţie este disponibil pe www.asociaţiasteasm.ro iar pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager.
„Cu toţii ne dorim o lume mai bună pentru copiii noştri, iar modul în care societatea va evolua în viitor depinde în mare măsură de valorile pe care le sădim acum în mintea şi sufletul lor. Iniţiativa
noastră îşi doreşte să transforme copiii în portavocea valorilor indivizibile şi universale ale demnităţii umane, libertăţii, egalităţii şi solidarităţii, iar adulţilor care îi vor sprijini, să le oferă ocazia de a aborda cu aceştia subiecte de educaţie pentru cetăţenie activă, astfel încât să ajungem să transformăm comunitatea noastră într-un loc mai bun pentru noi toţi”, a declarat Cristina-Maria Bala, managerul proiectului şi director al Asociaţiei Stea.
Sursa: Asociația Stea