PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Costurile celui de-al treilea pod, estimate la 25 milioane euro. Când ar putea primi finanțare

Primarul Dorel Coica, a declarat astăzi că a reușit să depună la Ministerul Dezvoltării proiectul celui de-al treilea pod peste Someș, care este prevăzut a se construi în zona ștrandului. Valoarea totală a investiției este de 25 milioane de euro.

”Am depus  la Ministerul Dezvoltării proiectul celui de-al treilea pod, respectiv cel de la ștrand, și am depus studiul de mediu complet și studiul de circulație, deci toată documentația legată de-al treilea pod. Probabil că în luna iunie se vor semna contractele cu Uniunea Europeană pentru P.O.R. și atunci voi încerca să îl bag la finanțare. Important e să îl înceapă cineva, că de terminat îl va termina primarul care va veni după mine”, a declarat Dorel Coica, astăzi, într-o conferință de presă.

De asemenea, primarul a declarat că a mai depus și proiectul de reabilitare pentru ”locuințele din blocul fără geamuri, fără uși de pe Ostrovului”, iar în acel bloc vor fi 99 de locuințe pentru tineri.

În altă ordine de idei, Dorel Coica a anunțat că în data de 2.04.2015, se va semna contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare totală pe strada Careiului, valoarea totală a proiectului este de 15 milioane de lei iar în curs de realizare sunt proiectele tehnice ale străzilor Diana, Digului și Curtuiuș, acestea vor fi finanțate prin PNDL.

Totodată, edilul a precizat că în curând va începe anveloparea blocurilor, ca urmare se vor izola 14 blocuri cu 510 apartamente din fonduri europene și 2 blocuri cu 14 apartamente cu fonduri guvernamentale iar astăzi. Primarul a declarat că va începe licitația pentru anveloparea a încă 15 blocuri, respectiv 493 de apartamente din fonduri europene.

Nici piețele nu vor fi uitate de către primar, el a anunțat că s-a finalizat studiile de fezabilitate la Piața Mică și Piața Someș, urmând a se porni lucrările de reabilitare a acestora.

Totodată, primarul a menționat că se licitează execuția lucrărilor de reparații capitale la Podul Decebal.