Ultima actualizare: ieri, 19:30
Locale

Costurile celui de-al treilea pod, estimate la 25 milioane euro. Când ar putea primi finanțare

Primarul Dorel Coica,descărcare (4) a declarat astăzi că a reușit să depună la Ministerul Dezvoltării proiectul celui de-al treilea pod peste Someș, care este prevăzut a se construi în zona ștrandului. Valoarea totală a investiției este de 25 milioane de euro.

”Am depus  la Ministerul Dezvoltării proiectul celui de-al treilea pod, respectiv cel de la ștrand, și am depus studiul de mediu complet și studiul de circulație, deci toată documentația legată de-al treilea pod. Probabil că în luna iunie se vor semna contractele cu Uniunea Europeană pentru P.O.R. și atunci voi încerca să îl bag la finanțare. Important e să îl înceapă cineva, că de terminat îl va termina primarul care va veni după mine”, a declarat Dorel Coica, astăzi, într-o conferință de presă.

De asemenea, primarul a declarat că a mai depus și proiectul de reabilitare pentru ”locuințele din blocul fără geamuri, fără uși de pe Ostrovului”, iar în acel bloc vor fi 99 de locuințe pentru tineri.

În altă ordine de idei, Dorel Coica a anunțat că în data de 2.04.2015, se va semna contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare totală pe strada Careiului, valoarea totală a proiectului este de 15 milioane de lei iar în curs de realizare sunt proiectele tehnice ale străzilor Diana, Digului și Curtuiuș, acestea vor fi finanțate prin PNDL.

Totodată, edilul a precizat că în curând va începe anveloparea blocurilor, ca urmare se vor izola 14 blocuri cu 510 apartamente din fonduri europene și 2 blocuri cu 14 apartamente cu fonduri guvernamentale iar astăzi. Primarul a declarat că va începe licitația pentru anveloparea a încă 15 blocuri, respectiv 493 de apartamente din fonduri europene.

Nici piețele nu vor fi uitate de către primar, el a anunțat că s-a finalizat studiile de fezabilitate la Piața Mică și Piața Someș, urmând a se porni lucrările de reabilitare a acestora.

Totodată, primarul a menționat că se licitează execuția lucrărilor de reparații capitale la Podul Decebal.

Pearl Beauty Center

14 comentarii

 1. tatar m Răspunde

  dupa carute si desfintarea teatrului inca o bomba vesnicul pod ,omul asta chiar crede ca santem toti ca el adica prosti. Demisia lui ar fi cea mai bine venita la cate a facut .

 2. dorele Răspunde

  Dorele lasa-ne cu vrajeala! ne-am saturat de promisiuni

 3. nelu Răspunde

  Oricat al injura pe Coica tot el v a castiga slegerile,nu se ia dupa injuraturi ci dupa realizari.

 4. ion Răspunde

  Daca face si podul ramane primar pe viata

 5. cosmin Răspunde

  Asta da sala polivalenta este gata ,podul in lucru,centura 80/ finalizata ,strazile asfaltate orasul curat -plin de banci si statii de autobus,bazinul de inot olinpic acoperit gazduieste competitii regionale,tinerii au locuinte si locuri de munca dar din pacate nimic din toate astea nu sant reale Coica minte cu nerusinare cum a facut-o si pana acum.

  • ratiu Răspunde

   COICA nu trebuie sa faca nimic ,nici un proiect nici sala polivalenta nici pod nici banci pentru ca sa aiba aceasi activitate cu Ilyes.

 6. petrica suru Răspunde

  Ar trebui sa ne bucuram si sa incurajam aceste initiative.Rusinos ptr cei care injura si jignesc.

 7. Toma Răspunde

  In 2013 a declarat in ziar ca vrea sa faca trei poduri. Speram macar intr-unul. Asta inseamna manipulare. In doi ani abia s-a depus proiectul, mai trec inca doi sa se aprobe si inca doi sa inceapa primul pilon! Asa ca naiba va mai crede! Si-a aranjat parcarea pentru clinica lui pe Blaga, acolo proiectul a fost mai putin stufos!
  Ordinari si mincinosi ca in tara noastra, mai rar!

 8. petrica maroniul Răspunde

  olteanul asta s-a imbogatit pe spinarea satmarenilor , el nu are nici o vina ca satamrenii l-au votat , au crezut intr mincinos ordinar recunoscut pntr perversitate, dar satmarenii au sansa sa scape de el anul viitor , by by chel mincinos by by

 9. satmarean Răspunde

  S-AU TREZIT POSTACII UDMR si AU ÎNCEPUT SĂ ARUNCE ARTILERIA :JIGNIRI,ACUZAȚII NEPROBATE. RUȘINE

 10. alava Răspunde

  pod + reabiliate drumuri + termoizolari + sala polivalenta + bazin de inot + centura .
  daca se realizeaza 10 % deja sa facut o treaba buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.