PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul Dorel Coica solicită uniformizarea salariilor. Unii au salarii cât 10 poliţişti locali!

Primarul Dorel Coica se declară nemulțumit de diferența dintre salariile angajaților de la Finanțele Locale și ceilalți angajați ai Primăriei și face demersuri pentru a se rezolva acest lucru.

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, primarul Dorel Coica a declarat că diferența dintre salariile celor de la Finanțele Locale este extrem de mare față de salariile angajaților din administrația locală, menționând că ”unii au salarii cât zece polițiști locali și duc acasă peste 100 de milioane”. Mai mult, acesta susține va sesiza și Ministerului Administrației, deoarece nu este de acord ca funcţionarii care lucrează la investiții și la proiecte europene să aibă salarii mici, atâta timp cât ei obțin fonduri valoroase pentru municipiu.  

”Nu mi se pare normal ca cei care lucrează la achiziții la investiții și la proiecte europene, oameni care aduc milioane de euro în municipiu să aibă un salar de 1200 de lei. Eu sper ca aceste lucruri să se remedieze pentru că, din această cauză ne-au și plecat mulți tineri, aveam copii extraordinar de bine pregătiți, unii dintre ei au plecat la firme străine care le oferă salarii de cinci ori mai mari. Au plecat, ne-au lăsat blocați, am avut un litigiu cu unul dintre colegii noștri, organigrama este blocată de circa opt luni de zile și riscăm să pierdem banii europeni”, a afirmat Dorel Coica.

Primarul Dorel Coica va efectua în această săptămână o vizită la București, în vederea remedierii acestei probleme care susține el că este o temă importantă și care a creat tensiuni în Primăria municipiului Satu Mare.