PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul vrea Campionat Mondial de Bowling la Satu Mare

Primarul Dorel Coica a avut la sfârşitul săptămânii trecute o întâlnire cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, care i-a promis că va aproba transferul terenului de pe str. Vulturului către municipiului Satu Mare în vederea construirii sălii polivalente, a bazinului de înot dar și a unei săli de bowling.

Edilul a anunțat  că pe lângă acest teren de 2,3 ha, Comisia de negociere din primărie va discuta cu reprezentanții Episcopiei Romano Catolice în vederea obținerii unei suprafețe suplimentare de peste un ha, astfel încât terenul pe care să se desfășoare acest nou complex să ajungă la peste 6 ha.

În timpul vizitei de la București, primarul a avut o întrevedere și cu conducerea Federației de Popice, care a promis sprijin pentru organizarea în 2018 la Satu Mare a campionatului mondial de popice din anul 2018, dacă va fi realizată până atunci sala de bowling.

Dacă reuşim să construim această sală până în 2018, Federaţia de Popice împreună cu ministerul şi primăria vor putea organiza la Satu Mare campionatul mondial de popice. Nu este nici campionat naţional, nici balcanic, este campionat mondial, care înseamnă peste 40 de ţări cu delegaţii de câte 20-25 de sportivi. Vă dați seama ce boom economic ar fi pentru municipiul nostru, să cazezi 2.000 de oameni, să le dai să mănânce, să facă shoppingul aici, să alimenteze aici. Totul depinde de acel proiect cu sala de bowling“, a afirmat Dorel Coica.