PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sute de persoane la acțiunea PNL Satu Mare “Promovăm Femeia” (Galerie FOTO)

Sute de persoane, majoritatea reprezentante ale sexului frumos, au participat în această seară la un restaurant din Satu Mare la evenimentul “Promovăm Femeia”, în organizarea filialei Femeilor Liberale Satu Mare. La eveniment au participat nume de seamă din România, printre care copreşedintele PNL Alina Gorghiu, doctorul Cristian Andrei, realizatoarea de emisiuni Mihaela Tatu, copreşedinta  Organizaţiei Naţionale de Femeia PNL, Lucia Varga.

Principalul organizator, copreşedintele organizaţiei de femei a PNL Satu Mare, Ileana Blidar, a declarat că a organizat pentru prima dată un astfel de eveniment anul trecut, iar în urma feedback-ului primit de la doamnele sătmărence dr. Cristian Andrei a promis să revină la Satu Mare. Ileana Blidar speră să facă o tradiţie din acest eveniment, să-l poată organiza în fiecare an.

Rând pe rând au vorbit despre rolul femeilor în societate, din cele mai vechi timpuri până astăzi, acad. Virgil Enătescu, dr. Cristian Andrei şi Mihaela Tatu.

Au fost subliniate calităţile femeii, în special importanţa acestora în familie, dar şi realizările acestora, concluzia finală fiind aceea că bărbaţii n-ar putea trăi fără femei, dar totuși nici femeile fără bărbaţi.

În cuvântul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu s-a arătat  bucuroasă de faptul că s-au adunat atât de multe persoane la acest eveniment, ea declarându-se o femeie extrem de echilibrată, convinsă că în politică şi în administraţie femeile “se bat” de la egal la egal cu bărbaţii.

“Mă bucur să constat că reuşiţi să vă adunaţi atât de mulţi într-o locaţie pentru a auzi lucruri despre viaţă, despre neuroni, despre femei şi despre performanţa femeilor. Eu cred că a trecut etapa în care trebuie să ne fie ruşine că nu avem acces în politică, administraţie, în orice domeniu, cred că suntem în etapa în care concurăm de la legal la egal cu domnii şi că o facem mult mai bine. Vă spune un om care nu are nicio legătură cu ideea de feminism extrem. Sunt un om extrem de echilibrat care crede că nu genul desparte lucrurile şi nu genul te promovează sau te încurcă în carieră, tocmai de aceea sunt absolut convinsă că vă găsiţi locul în organizaţia PNL sau simpatizaţi cu această organizaţie”, a declarat Alina Gorghiu.

Evenimentul a fost presărat cu scurte momente artistice de balet, dans și sport.