PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dragnea a anunţat obiectivul PSD: Coica să recâştige Primăria Satu Mare! (VIDEO)

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, fost vicepremier şi ministru al Administraţiei a efectuat astăzi o scurtă vizită în judeţul Satu Mare, anunţând în urma unei întâlniri cu conducerea filialei judeţene a partidului că obiectivul major este acela ca Dorel Coica să recâştige alegerile pentru Primăria Satu Mare din anul 2016.

Dragnea a afirmat că  PSD Satu Mare evoluează bine şi îl apreciază pe Dorel Coica, în special pentru faptul că a realizat o strategie prin care poate atrage în municipiu fonduri europene de până la 40 de milioane de euro.

Nu este o organizaţie dezbinată, ba dimpotrivă este o organizaţie care evoluează constant bine, nu spectaculos, ci sănătos, ceea ce este foarte important. Este mult schimbată faţă de 2012 când am avut prima discuţie strategică despre ce trebuie să facem în organizaţia PSD Satu Mare. Eu personal sunt plăcut impresionat de modul în care evoluează PSD Satu Mare. Am stabilit împreună că obiectivul major al PSD îl reprezintă recâştigarea Primăriei municipiului Satu Mare de către actualul primar, este un om pe care eu îl apreciez foarte mult, este un om care chiar ştie să facă administraţie şi gândeşte bine pentru acest municipiu.  Împreună cu dl. primar în perioada în care am fost la minister l-am ajutat să realizeze strategia de dezvoltare  a oraşului care va fi baza pentru cele 35 poate 40 de milioane de euro pe care municipiul Satu Mare le va primi din fonduri europene. Cred că va fi unul din primele municipii reşedinţă de judeţ care va accesa aceşti bani pentru că a înţeles de anul trecut şi a lucrat în linişte, cu sprijinul nostru de la minister să realizeze această strategie, inclusiv planul de mobilitate urbană, inclusiv deschiderea finanţării pentru al treilea pod este parte a acestui plan şi convingerea mea este că acest pod va fi finalizat pe fonduri europene“, a spus Dragnea.

El a adăugat că PSD Satu Mare evoluează sănătos, iar aleşii chiar sunt preocupaţi de problemele administrative atît locale cât şi naţionale, venind cu propuneri de îmbunătăţire a diferitelor acte normative.

De asemenea, PSD are în vedere şi obţinerea unor funcţii de conducere în Consiliul Judeţean.

Obiectivul de candidatură la Consiliul Judeţean rămâne la fel de important pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în judeţul Satu Mare şi municipiul Satu Mare arată că oameniii PSD-ului în acest funcţii chiar şi au făcut treaba“, a punctat Dragnea.