Gogoşele cu brânză şi caise – Ingrediente
Pentru aluat
40 g drojdie
100 g zahăr
250 ml lapte
100 g unt
600 g făină
1 praf de sare
1 pachet zahăr vanilat
2 ouă
Pentru umplutură
250 g brânză dulce
1 ou
150 g zahăr pudră
2 pliculeţe zahăr vanilat
300 g caise
zahăr pudră pentru decor
Gogoşele cu brânză şi caise – Mod de preparare
pasul 1
Amesteci şi frămânţi bine, adăugând treptat trei sferturi din untul topit până se încorporează. Laşi aluatul la dospit 40 de minute.
pasul 2
Amesteci brânza scursă bine cu un ou, zahărul pudră şi zahărul vanilat până devine cremă. Speli caisele, le scoţi sâmburii şi le tai sferturi.
pasul 3
Întinzi aluatul într-o foaie groasă de 5 mm şi tai pătrate de 10×10 cm. Pui câte o jumătate de lingură din crema de brânză, adaugi câte un sfert de caisă şi prinzi colţurile cu
grijă, după care le dai o formă rotundă.
pasul 4
Ungi o tavă cu unt, aşezi bulgăraşii, îi ungi cu unt topit şi mai laşi să crească 15 minute. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Înainte de servire, îi presari cu zahăr pudră.
sursa: clickpoftabuna.ro