PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PNL protestează împotriva guvernului Ponta, vineri, la Satu Mare

Filiala judeţeană a PNL Satu Mare va organiza vineri, de la ora 12:00, un protest în centrul municipiului Satu Mare împotriva guvernului Ponta. Protestele vor avea loc în fiecare judeţ.

Co-preşedintele PNL Satu Mare, Romeo Nicoară, a declarat că le cere liderilor politici locali să se dezică de Victor Ponta şi îi invită pe sătmărenii nemulţumiţi de “comportamentul oligarhic şi de ev mediu al PSD”, să li se alăture.

Partidul Naţional Liberal la Satu Mare va protesta în centrul oraşului, în ziua de vineri, la ora 12:00, zi în care îi chemăm şi pe toţi cei care sunt nemulţumiţi de comportamentul oligarhic şi de ev mediu al PSD şi al primului ministru. Ne aşteptăm la orice aberaţie şi gest disperat din partea acestui premier obsedat de putere, iar protestele noastre nu se vor opri aici. Un prim pas este să le cer azi liderilor locali ai tuturor partidelor din Satu Mare să se dezică de acest personaj toxic, încă premier. Este cazul ca fiecare să aleagă: fie vrea să ne legăm cu piatra de moară la gât alături de Ponta, fie să înaintăm demn în Europa, fără un premier penal“, a declarat Nicoară.

Deputatul a precizat că în actualele condiţii PNL nu mai poate sta la masă cu premierul Ponta şi îi cere să plece.

Boicotul este doar un pas. Nu mai putem sta la masă cu premierul Ponta. Dacă ne uităm doar la declaraţiile de ieri, de luni, în care un premier îşi permite să ameninţe opoziţia, din poziţia sa de forţă, cu dosare penale pentru că organizează, culmea!, proteste, ne dăm seama că acest personaj şi clanul format în jurul său nu mai au legătură cu nimic din ce înseamnă o ţară civilizată, democratică. Şi să nu uităm că domnul Cazanciuc care proferează în calitate de ministru al justiţiei, alături de premier, astfel de încercări de intimidare, este doar un alt pion al familiei Ponta, o rudă a sa, ajuns acolo doar pentru că are această, să îi zicem, calitate de membru în clan. Victor Ponta nu mai reprezintă statul român sau cetăţenii, ci doar pe sine şi grupul său de interese. Fiecare zi în funcţie a domniei sale înseamnă o zi în care România se îndepărtează de Uniunea Europeană şi se scufundă într-o zonă gri, a statelor cu democraţii îndoielnice.
Aici nu mai e vorba de respectabilitatea persoanei lui Victor Ponta, ci a României ca naţiune şi stat. Când eşti urmărit penal ca politician, pleci acasă. Sunt reguli elementare. Faptul ca azi Victor Ponta se încăpăţânează să rămâna la putere va avea efecte negative în amânarea iarăşi pe termen nedefinit a aderării la spaţiul Schengen şi va şubrezi dialogul instituţiilor româneşti cu cele europene şi cu partenerii internaţionali. Pentru România, pentru noi toţi, e o singura cale: Ponta pleacă!, a mai arătat Nicoară.