PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consultaţii oftalmologice gratuite la sediile PNL

Cele două copreşedinte ale organizaţiei judeţene de femei a PNL Satu Mare, Emilia Enătescu şi Ileana Blidar, alături de Marian Stoican, reprezentantul unei societăţi, au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că pe parcursul acestei săptămâni, la sediile PNL din municipiul SAtu Mare şi din mai multe localităţi vor avea loc consultaţii oftalmologice gratuite.

Consultaţiile se fac între orele 9:30 – 17:30 şi includ acuitate vizuală, refracţie oculară, determinări de dioptrii şi tensiune arterială.

Organizaţia femeilor liberale din Satu Mare cu ocazia evenimentului “PNL are grijă de sănătatea ta” a hotărât să desfăşoare în perioada 20-26 iulie o campanie de consultaţii oftalmologice gratuite constând în măsurători de dioptrii, de tensiune oculară. Aceste consultaţii se desfăşoară cu sprijinul organizaţiilor femeilor liberale din municipiul Satu Mare, Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad, Beltgiug, Ardud, Livada, Tarna Mare şi Călineşti Oaş. În afară de măsurători gratuite, PNL mai doreşte să iniţieze un proiect de lege pe prevenţie în sănătate“, a declarat Emilia Enătescu.

Aceasta a amintit că în urmă cu câţiva ani a existat o lege prin care anual fiecare cetăţean beneficia de un set de analize gratuite, subliniind cât este de importantă prevenţia.

Persoanele care vor dori să ne ajute sunt invitate la sediile PNL. Consultaţiile oftalmologice nu sunt condiţionate de semnarea acestui proiect de iniţiativă legislativă. Din păcate, în România stăm foarte prost pe partea de prevenţie, suntem cu bolile cardio vasculare la 60% din decese, s-a constatat că suntem pe locul I în Europa ca mortalitate din cauza cancerului de col uterin. Din păcate în România şase femei mor zilnic din cauza acestei maladii care prin prevenţie se puteau stopa“,a mai spus Emilia Enătescu.

Copreşedintele Ileana Blidar a precizat că această acţiune ajunsă la a treia ediţie nu este singura făcută pentru sătmăreni.

Noi, organizaţia judeţeneană de femei a PNL, nu facem activităţi doar sporadic, o facem periodic, pentru că suntem femei, suntem mame, ne pasă de copiii judeţului, de soţii, colegii noştri şi de aceea frecvent avem activităţi pe diferite teme, sănătate, consiliere psihologică, socializare, educaţie, am adunat cărţi pentru fraţii noştri moldoveni“, a spus Ilena Blidar.