Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Consultaţii oftalmologice gratuite la sediile PNL

pnl emilia enatescu, ileana blidarCele două copreşedinte ale organizaţiei judeţene de femei a PNL Satu Mare, Emilia Enătescu şi Ileana Blidar, alături de Marian Stoican, reprezentantul unei societăţi, au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că pe parcursul acestei săptămâni, la sediile PNL din municipiul SAtu Mare şi din mai multe localităţi vor avea loc consultaţii oftalmologice gratuite.

Consultaţiile se fac între orele 9:30 – 17:30 şi includ acuitate vizuală, refracţie oculară, determinări de dioptrii şi tensiune arterială.

Organizaţia femeilor liberale din Satu Mare cu ocazia evenimentului “PNL are grijă de sănătatea ta” a hotărât să desfăşoare în perioada 20-26 iulie o campanie de consultaţii oftalmologice gratuite constând în măsurători de dioptrii, de tensiune oculară. Aceste consultaţii se desfăşoară cu sprijinul organizaţiilor femeilor liberale din municipiul Satu Mare, Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad, Beltgiug, Ardud, Livada, Tarna Mare şi Călineşti Oaş. În afară de măsurători gratuite, PNL mai doreşte să iniţieze un proiect de lege pe prevenţie în sănătate“, a declarat Emilia Enătescu.

Aceasta a amintit că în urmă cu câţiva ani a existat o lege prin care anual fiecare cetăţean beneficia de un set de analize gratuite, subliniind cât este de importantă prevenţia.

Persoanele care vor dori să ne ajute sunt invitate la sediile PNL. Consultaţiile oftalmologice nu sunt condiţionate de semnarea acestui proiect de iniţiativă legislativă. Din păcate, în România stăm foarte prost pe partea de prevenţie, suntem cu bolile cardio vasculare la 60% din decese, s-a constatat că suntem pe locul I în Europa ca mortalitate din cauza cancerului de col uterin. Din păcate în România şase femei mor zilnic din cauza acestei maladii care prin prevenţie se puteau stopa“,a mai spus Emilia Enătescu.

Copreşedintele Ileana Blidar a precizat că această acţiune ajunsă la a treia ediţie nu este singura făcută pentru sătmăreni.

Noi, organizaţia judeţeneană de femei a PNL, nu facem activităţi doar sporadic, o facem periodic, pentru că suntem femei, suntem mame, ne pasă de copiii judeţului, de soţii, colegii noştri şi de aceea frecvent avem activităţi pe diferite teme, sănătate, consiliere psihologică, socializare, educaţie, am adunat cărţi pentru fraţii noştri moldoveni“, a spus Ilena Blidar.

18 comentarii

  1. creuzer Răspunde

    Nu e rea initiativa, dar nu suntem naivi. Aproape la toate cabinetele si magazinele care vand lentile si rame , consultatia este gratuita.

    Faceti o actiune de acest gen pentru stomatologie, pentru oameni care au nevoie de proteze !

    • Daniel Răspunde

      Ai dreptate ,consultatiile sun t gratuite aproape peste tot dar cu ce sa induioseze votantii ca mai este putin timp pana la alegeri si incep de pe acuma stiind ca nu au nicio sansa .

  2. Balauru Răspunde

    Faceti si voi niste operatii gratuite sau ceva mai substantial nu abureli din astea ieftine si slabe.
    Ca la sanatate nu stam bine, vorba lu’ domnu’ academician Enatescu: “Nu exista satmareni sanatosi, exista doar satmareni pe care nu i-am consultat io”… da si slabe sanse sa ne vindecati voi

  3. Coi Ca D Răspunde

    Superba idee.Vin si eu la voi daca aduceti un detector de minciuni ca sufer foarte tare si nici nu mai stiu cand mint si cand spun adevarul.

    • viruta Răspunde

      Coica este un om sincer ! Cu aceasta calitate ,pe langa multe altele,a convis oamenii sa-l voteze . O sa-l votez si mai departe ca merita!

  4. Fuctionar public Răspunde

    Cina ii vad pe acesti distinsi domni ma gindesc cu groaza la vremurile cind au taiat cei -25‰,ma intreb dac vor mai veni la putere ce or mai taia !!!!

  5. FUNCTIONAR Public adica wc Răspunde

    Coica un primar ratat care a distrus orasul,cat a ti platit pe cantonul din Ardud d le COICA

    • Emilia Vancea Răspunde

      Distrus l-a preluat! Coica a inceput sa repare ce au distrus altii!

      • Fuctionar public Răspunde

        Va rog sa o intrebati pe doamna Blidar cum si-a luat concediu medical pe timpul alegerilor , tare bolnava a fost dupa ce a taiat cei -25‰,.

        • Blidar Ileana Răspunde

          Domnule functionar public, cred ca boala nu te întreaba dacă sunt alegeri sau nu, dacă ploua sau este vreme frumoasa, pur si simplu ea vine nechemata uneori. Important este sa o poți depăși cu demnitate fără sa cersesti mila.Va informez ca eu nu am tăiat nimic , nu am facut parte din Guvern si nici funcție publica plătită din banii statului nu am avut. Nu ma aștept sa aveți o gândire liberală din moment ce sunteți functionar public si trăiti intr- un sistem in care sunteți vesnic in concediu, fie medical fie de odihna.

          • Cristian

            Grav doamna Blidar, nu stiti ca nu s-au taiat pensiile DELOC pt ca CCR nu a peris asta.Ce tot picati in capcane de genul asta…Dapoi daca nici asta nu stiti ce dumnezau stiti?Sa faca domnuca Paul umpicut de lectie cu matale…

          • Fuctionar public

            Sa ne fereasaca dumnezeu sa ajungeti din nou la guvernare.

  6. mariana Răspunde

    Cu tot cu consultatiile voastre gratuite tot Coica o sa iasa primar!

  7. profesor Răspunde

    Pana si oamenii trecuti de a doua tinerete pe care voi ii asteptati la consultatiile alea de doi lei sunt satui de minciunile voastre.Si daca-mi dati ochi noi eu tot cu Coica votez!

  8. vlad anton Răspunde

    Initiativa nu e rea dar dumneavoastra credeti ca mai puteti prosti cetatenii? Never! Prin toate mizilicurile astea demonstrati si mai tare ca va e frica de contracanditati.De fapt cei din PNL nici nu au un candidat la scaunul de primar .Domnului Ratiu nici macar nu i se potriveste denumirea de primar d„apoi primaria!Coica = PRIMAR!

  9. Domnul Goe Răspunde

    Felicitari PNL! Destul cu ciuma rosie PSD!

  10. non-manelist Răspunde

    tatal doamnei emilia ar putea incpe consultatiile gratuite cu membrii pnl care musai ca-s nebuni de stau cu pedistii laolalta. Dar nu dureaza mult pana-si ia Ovi partidul inapoi. Stati sa vedeti.

  11. Zoli Kovacs Răspunde

    Si acuma tot cu PSD votez si pe domnul Coica sa fie primar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.