PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Festivalul Muzicii de Stradă, cu adevărat incendiar. HungaRididim și Koszika & The Hotshots, câștigători (FOTO& VIDEO)

HungaRididim din Ungaria și Koszika and The Hotshots din Târgu Mureș sunt marii câștigători ai Festivalului Muzicii de Stradă Satu Mare, ediția 2015. Festivalul Muzicii de Stradă s-a încheiat duminică seara cu decernarea premiilor, cei 2000 de euro oferiți de Draxlmaier fiind împărțiți între două trupe excelente care au perfomat atât pe scenă cât și pe stradă, una din România și cealaltă din Ungaria.

Juriul de specialitate format din Sergiu Berindei, Fazekas Csilla și Bertici Attila a avut dificila sarcină de a oferi mai multe premii artiștilor înscriși în  festival, 30 de muzicieni veniți din mai multe județe ale țării, dar și din Ungaria, Slovacia sau Peru. Fiecare muzician a avut o modalitate proprie de interpretare, aparte, cu stiluri diverse și totuși juriul a reușit să facă o departajare în funcție de originalitate, execuție și reacția publicului. HungaRididim din Ungaria și Koszika & The Hotshots din Târgu Mureș au fost marii câștigători ai Festivalului Muzicii de Stradă, ediția 2015, pe locul II clasându-se INTU Band din Ungaria, iar locul III a revenit clujenilor de la Funkorporation. Toți cei premiați au mulțumit publicului sătmărean, care s-a arătat foarte receptiv la muzica de calitate, la atmosfera creată în timpul concertelor și bineînțeles organizatorilor.

Sergiu Berindei, membru al juriul, s-a arătat încântat de ideea Festivalului Muzicii de Stradă de la Satu Mare, considerându-l o bucurie muzicală care trebuie susținută iar ideea organizatorilor #visitsatumare trebuie să devină un brand.

Este exact ceea ce îmi doresc eu de la acest festival, de la orașul Satu Mare. Îmi aduce aminte de copilăria mea, de adolescență, de Samrock și acum îmi place că acest festival este foarte frumos colorat, orașul este colorat și am putea s-o facem mai des. Asta este festivalul, o bucurie muzicală. Este greu să fii artist pe stradă. Trebuie să convingi lumea. Pentru artiștii care cântă pe stradă le este mai greu să urce pe scenă, iar cei care cântă pe scenă le este mai greu să cânte pe stradă. Asta a fost mai ciudat la acest festival. Spun cu mândrie că au fost trupe din Satu Mare care au făcut spectacol adaptat atât pentru scenă cât și pentru stradă. Pentru un artist a nu te blaza este esențial. Aici am văzut foarte multă lume de toate naționalitățile care a stat și s-a bucurat, așa cum este firesc să o facă la un festival de genul acesta. Toată lumea comunică și ascultă artiștii. Ideea organizatorilor ca fiecare artist să își facă fotografii sub sloganul visitsatumare, este una genială. Visitsatumare ar trebui să devină un brand. Satu Mare are multe de oferit, suntem la graniță și pot veni turiști străini care își iau rucsacul în spate și pornesc la festivaluri”, a declarat Sergiu Berindei, toboșarul trupei HB Orchestra.

Înainte de decernarea premiilor organizatorii au marcat ultima zi a festivalului cu un Famous Fire Show, un spectacol incendiar în adevăratul sens al cuvântului.

Organizatorul Butka Gergo a declarat în încheiere că ”a fost cel mai civilizat eveniment din Satu Mare, din ultimii ani”.