Ultima actualizare: azi, 16:21
Locale

Festivalul Muzicii de Stradă, cu adevărat incendiar. HungaRididim și Koszika & The Hotshots, câștigători (FOTO& VIDEO)

festivalul muzicii de strada (243)HungaRididim din Ungaria și Koszika and The Hotshots din Târgu Mureș sunt marii câștigători ai Festivalului Muzicii de Stradă Satu Mare, ediția 2015. Festivalul Muzicii de Stradă s-a încheiat duminică seara cu decernarea premiilor, cei 2000 de euro oferiți de Draxlmaier fiind împărțiți între două trupe excelente care au perfomat atât pe scenă cât și pe stradă, una din România și cealaltă din Ungaria.

Juriul de specialitate format din Sergiu Berindei, Fazekas Csilla și Bertici Attila a avut dificila sarcină de a oferi mai multe premii artiștilor înscriși în  festival, 30 de muzicieni veniți din mai multe județe ale țării, dar și din Ungaria, Slovacia sau Peru. Fiecare muzician a avut o modalitate proprie de interpretare, aparte, cu stiluri diverse și totuși juriul a reușit să facă o departajare în funcție de originalitate, execuție și reacția publicului. HungaRididim din Ungaria și Koszika & The Hotshots din Târgu Mureș au fost marii câștigători ai Festivalului Muzicii de Stradă, ediția 2015, pe locul II clasându-se INTU Band din Ungaria, iar locul III a revenit clujenilor de la Funkorporation. Toți cei premiați au mulțumit publicului sătmărean, care s-a arătat foarte receptiv la muzica de calitate, la atmosfera creată în timpul concertelor și bineînțeles organizatorilor.

Sergiu Berindei, membru al juriul, s-a arătat încântat de ideea Festivalului Muzicii de Stradă de la Satu Mare, considerându-l o bucurie muzicală care trebuie susținută iar ideea organizatorilor #visitsatumare trebuie să devină un brand.

Este exact ceea ce îmi doresc eu de la acest festival, de la orașul Satu Mare. Îmi aduce aminte de copilăria mea, de adolescență, de Samrock și acum îmi place că acest festival este foarte frumos colorat, orașul este colorat și am putea s-o facem mai des. Asta este festivalul, o bucurie muzicală. Este greu să fii artist pe stradă. Trebuie să convingi lumea. Pentru artiștii care cântă pe stradă le este mai greu să urce pe scenă, iar cei care cântă pe scenă le este mai greu să cânte pe stradă. Asta a fost mai ciudat la acest festival. Spun cu mândrie că au fost trupe din Satu Mare care au făcut spectacol adaptat atât pentru scenă cât și pentru stradă. Pentru un artist a nu te blaza este esențial. Aici am văzut foarte multă lume de toate naționalitățile care a stat și s-a bucurat, așa cum este firesc să o facă la un festival de genul acesta. Toată lumea comunică și ascultă artiștii. Ideea organizatorilor ca fiecare artist să își facă fotografii sub sloganul visitsatumare, este una genială. Visitsatumare ar trebui să devină un brand. Satu Mare are multe de oferit, suntem la graniță și pot veni turiști străini care își iau rucsacul în spate și pornesc la festivaluri”, a declarat Sergiu Berindei, toboșarul trupei HB Orchestra.

Înainte de decernarea premiilor organizatorii au marcat ultima zi a festivalului cu un Famous Fire Show, un spectacol incendiar în adevăratul sens al cuvântului.

Organizatorul Butka Gergo a declarat în încheiere că ”a fost cel mai civilizat eveniment din Satu Mare, din ultimii ani”.

16 comentarii

 1. cetatean Răspunde

  O prostie de festival cu semnificatii şovine.s-au imprastiat in tot orasul ca si cum ar fii al lor.asta su vrut sa demonstreze domnii consilieri organizatori.zilele orasului au fost aspru criticate dar acest anonim festival fara spectatori a fost ok.

  • cineva Răspunde

   BOULE!!!
   1.)acest festival na fost organizat din bani publici.
   2.) da orasul e a nostru!!!
   3.) dute inapoi de unde ai venit, unde au strabunicii tai mormintele , undeva in oltenia sau moldova

   • satmarean Răspunde

    Orasul e al vostru?niciodata nu va fi aici e pamant romanesc jigodii de consilieri care de fapt se luota impotriva cetatenilor.

   • Figo Răspunde

    Prietene, ocse,
    Las-o jos ca macane, cu mormintele si cu orasul asta, ca fiind al vostru… Fii chibzuit si asculta parerile altora, ca doar asa ar trebui sa se comporte ungurii, nu? cel putin asa parere aveti voi despre voi, iar noi astialalti, iobagii suntem asa mai din topor… Asadar fii cuminte, si da-i drumul la joc de glezne…

   • Ion Răspunde

    1) acesta nu poate fi numit festival
    2) orasul e al locuitorilor lui. la fel si tara
    3) bunicii mei sunt inmormantati aici. ca si bunicii bunicilor mei iar eu n-am de gand sa le las de izbeliste mormintele.eu stiu unde sunt mormintele lor. tu stii unde sunt mormintele alor tai sau ar trebui sa le cauti prin campurile Asiei?

 2. Berki Răspunde

  Au zis organizatorii festivalului cel mai important lucru:

  ESTE CEL MAI CIVILIZAT FESTIVAL DIN SATU MARE!

  Chiar m-am simtit bine in centrul orasului ca nu a trebuit sa fac slalom printre tigani, someri beti si scandalagii.
  Ceva ce acum 2-3 ani nu credeam posibil.
  Cetatene, tu ramai cu zilele orasului si cu Inna si Smiley, noi cu muzica adevarata.
  Si ce daca e organizat cu precadere de persoane de etnie maghiara, rasistule? Ungurii fac o treaba de 1000 de ori mai buna decat o sa faca un oficial roman in urmatorii 10 ani.

  Butka Gergo, jos palaria!

  • satmarean Răspunde

   Da asa este foarte buna treaba Ilyes nu a facut nimic 8 ani.sa va fie rusine.

  • florin Răspunde

   Butka,Gergo asta este singura viastra realizare in fiecare an organizarea unui festival cu formatii anonime din Ungaria la care participa cateva zeci de satmareni auditori.

  • Loiis Răspunde

   Muzica adevarata?de ce este asta muzica adevarata?

  • Ion Răspunde

   iar aveti de lucru cu tiganii si cu alte categorii… vad ca e molipsitor la udemeristi. sa nu va asteptati la reactii normale cata vreme ganditi astfel

 3. Cantaret ungur Răspunde

  Poi la zilele orasului au fost 40 de mii de satmareni si aici au fost 300.

  • Berki Răspunde

   Mai bine 300 de oameni, decat 40.000 de nevertebrate.

   Mai respiram si noi aer european, ca ne-am saturat de nespalati care beau o halba la 2 lei in centru odata pe an.

   Si stai linistit ca au fost mult mai multi decat 300.

   • cetatean Răspunde

    Da asa este voi sunteti vertebrate si europeni romanii sunt nevertebrate.Da cat de europeni sunteti voi atata timp cat clocaie sovinismul si ideile iredentiste in voi?asta inseamna sa fii european?

 4. Sergiu n. Răspunde

  Satmarenii sunt pe spate sa asculte frumoasa si melodioasa muzica cantata de HungaRididim din Ungaria și Koszika and The Hotshots.Felicitari organizatorilor pardon bufonilor Gergo si Masculik.

 5. Cipri Răspunde

  Ptr.ca sa-l ajungeti pe Coica va mai trebuie 50 de ani.felicitari Coica ptr. Organizarea Zilelor Orasului.

 6. 007 Răspunde

  Pentru ungurii astia cu ADN-ul nedefinit,care ne tot jignesc(oare inteleg sensul cuvantului?…dar in fond si la urma urmei e treaba, NUMAI si NUMAi, a lor)cum se face ca la zilele orasului si judetului,SM, cei mai beti vorbeau NUMAI ungureste, si nu numai atat, dar erau asa de bronzati, unii dintre ei, de ziceai ca acum au descalicat …?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.