PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A început Festivalul Muzicii de Stradă: statui vii, decoruri deosebite şi voie bună (FOTO)

Festivalul Muzicii de Stradă. Centrul Vechi al municipiului Satu Mare a fost ocupat cu… muzică. Au fost amplasate cinci scene pe care vor urca circa 30 de formaţii şi interpreţi, întrecerea cea mare fiind pentru un premiu de 2.000 de euro.

Pentru ca sătmărenii să se simtă cât mai bine, pe lângă formaţiile care abordează stilul diverse, totuşi în gama jazz – blues, organizatorii au pregătit decoruri deosebite. În faţa mini scenelor au fost amplasate pentru sătmăreni scaune din cutii de bere, din cauciucuri, sau chiar din paleţi şi au fost expuse unele piese reprezentative din trecutul apropiat, cum ar fi un mic televizor alb negru. Pe lângă partea muzicală, organizatorii au pus un mare accent pe partea vizuală, astfel că nu au lipst statuile vii ce au stârnit în special curiozitatea copiilor, care s-au înghesuit la fotografii.

Principalul organizator, Gergo Butka, a recunoscut că echipa s-a inspirat de la alte festivaluri asemănătoare din alte ţări, scopul fiind de a oferi sătmărenilor alternativă la evenimentele clasice de peste an. Festivalul continuă în această seară, sâmbătă între orele 18:00-24:00 şi duminică de la ora 17:00. Participă formaţii atât din Satu Mare cât şi din Cluj, Târgu Mureş, Ungaria, Slovacia sau Peru.