PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FDG vrea candidat propriu la Primăria Satu Mare. Trei nume anunțate

Forumul Democrat German Satu Mare ar putea avea propriul candidat la Primăria Satu Mare la alegerile din iunie 2016. Conducerea forumului a anunțat astăzi, într-o conferinţă de presă că se efectuează un sondaj de opinie cu privire la acest aspect, în care sunt incluse şi trei nume ale unor doritori: Ioan Leitner, Ştefan Ressler şi Iosif Holczli.

Preşedintele FDG Satu Mare, Ioan Leitner, a explicat în cadrul conferinței, că deşi etnicii germani reprezintă doar 1% din populaţia municipiului, aceştia sunt foarte activi.

Forumul German va face un sondaj de opinie în rândul cetăţenilor din municipiul Satu Mare cu dorinţa de a vedea poziţia de care se bucură în opinia electoratului. Cu toate că ponderea germanilor din municipiul Satu Mare, declarată conform recensământului din 2011, reprezintă doar puţin peste 1% din populaţie, aceasta este foarte activă, bine integrată în societate şi deschisă. Din aceste considerente precum şi din faptul că din punct de vedere al promovării economiei judeţului Forumul German este pe primul loc, considerăm că a venit momentul ca la alegerile locale din anul 2016 să participăm cu candidaţi proprii atât pentru Primăria cât şi pentru Consiliul Local al municipiului Satu Mare. O decizie în acest sens urmează să fie luată după evaluarea rezultatelor sondajului“, a spus acesta.

Sondajul de opinie va fi realizat în rândul tuturor sătmărenilor, care vor fi întrebaţi dacă îşi doresc un etnic german la Primărie, şi dacă sunt dispuşi să-l voteze. În funcţie de răspuns ei vor lua o decizie.

Până la finalizarea sondajului, FDG Satu Mare mai poartă discuţii în vederea încheierii unor eventuale alianţe atât cu UDMR, cu care se află în pateneriat de 25 de ani, cât şi cu noul PNL, mai ales după victoria lui Iohannis.