Ultima actualizare: ieri, 21:18
Locale

FDG vrea candidat propriu la Primăria Satu Mare. Trei nume anunțate

fdg satu mareForumul Democrat German Satu Mare ar putea avea propriul candidat la Primăria Satu Mare la alegerile din iunie 2016. Conducerea forumului a anunțat astăzi, într-o conferinţă de presă că se efectuează un sondaj de opinie cu privire la acest aspect, în care sunt incluse şi trei nume ale unor doritori: Ioan Leitner, Ştefan Ressler şi Iosif Holczli.

Preşedintele FDG Satu Mare, Ioan Leitner, a explicat în cadrul conferinței, că deşi etnicii germani reprezintă doar 1% din populaţia municipiului, aceştia sunt foarte activi.

Forumul German va face un sondaj de opinie în rândul cetăţenilor din municipiul Satu Mare cu dorinţa de a vedea poziţia de care se bucură în opinia electoratului. Cu toate că ponderea germanilor din municipiul Satu Mare, declarată conform recensământului din 2011, reprezintă doar puţin peste 1% din populaţie, aceasta este foarte activă, bine integrată în societate şi deschisă. Din aceste considerente precum şi din faptul că din punct de vedere al promovării economiei judeţului Forumul German este pe primul loc, considerăm că a venit momentul ca la alegerile locale din anul 2016 să participăm cu candidaţi proprii atât pentru Primăria cât şi pentru Consiliul Local al municipiului Satu Mare. O decizie în acest sens urmează să fie luată după evaluarea rezultatelor sondajului“, a spus acesta.

Sondajul de opinie va fi realizat în rândul tuturor sătmărenilor, care vor fi întrebaţi dacă îşi doresc un etnic german la Primărie, şi dacă sunt dispuşi să-l voteze. În funcţie de răspuns ei vor lua o decizie.

Până la finalizarea sondajului, FDG Satu Mare mai poartă discuţii în vederea încheierii unor eventuale alianţe atât cu UDMR, cu care se află în pateneriat de 25 de ani, cât şi cu noul PNL, mai ales după victoria lui Iohannis.

5 comentarii

 1. Adevarata faţă a FDGR Răspunde

  Hai să vedem aceste personaje meschine care sustin o astfel de conferinta de presa. De la stânga la dreapta: Kaiser Ştefan – consilier judeţean UDMR, Holczli Iosif – fost consilier judeţean UDMR, Leitner Ioan – fost director general actual director tehnic la Apaserv SA cu sprijinul UDMR, Resler Stefan – membru in Consiliul de Administratie RA Aeroportul SM din partea UDMR!

  • Unu' Răspunde

   Mai adevarata fata palida, lingator de kur de pesedist, ai avut vre-odata treaba PERSONAL cu vre-unul dintre ei??? Daca da, te-a dezamagit vre-odata? Sau te platesc comunistii doar sa spurci asa aiurea-n tramvai?!?
   sCoica e cel mai prost … primar pe care l-a avut orasul asta vre-odata!

 2. Ioanis Răspunde

  FDG este la fel ca UNPR. Sunt parazitii UDMR-ului.

 3. Ion Răspunde

  FDG merita sa intre in Consiliul Local. Succes!

 4. Hahaha Răspunde

  Voi vota FDGR. Un partid mai corupt decat PSD-ul nu are cum sa fie. Rusine, Babtane, ca inca mai postezi anonim pe ziarele locale din Satmar pentru a pacali lumea inca o data! Dar nu-i nimic, ne vedem in 2016!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Anunț Casa de Pensii Satu Mare

În vederea acordării în continuare a pensiei de urmaș, copiii beneficiar ai unei astfel de categorii de pensii,  care au...

Închide