PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Raul Băbţan, reales preşedintele TSD Satu Mare. Posturi promise în administraţie (FOTO)

Peste 300 de tineri social democraţi din judeţ l-au votat astăzi în unanimitate pe Raul Băbţan în funcţia de preşedinte al TSD Satu Mare pentru un nou mandat. În cadrul conferinţei, Mircea Govor le-a promis tinerilor că li se va dubla numărul de locuri în consiliile locale.

La conferinţa de alegeri au participat senatorul Liviu Marian Pop, ministru pentru dialog social, preşedintele TSD la nivel naţional, Mihai Sturzu, preşedintele  filialei judeţene a PSD, Mircea Govor şi liderii celorlalte organizaţii din partid. Au fost convocaţi 400 de tineri din întregul judeţ, înregistrându-şi prezenţa 348.

Raul Băbţan şi-a prezentat raportul de activitate pentru mandatul pe care l-a încheiat, arătând că a reuşit să organizeze un eveniment ce a avut un impact foarte mare la nivel naţional, şi anume acţiunea prin care premierul Victor Ponta şi actualul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, au înmânat carnete de partid pentru 1.000 de tineri sătmăreni.

El a precizat că TSD s-a făcut remarcat în interiorul partidului şi prin cei 60-100 de tineri care au fost zi de zi pe baricade în campaniile electorale.

Rând pe rând, invitaţii au avut doar cuvinte de laudă la adresa TSD Satu Mare. De altfel, şi preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, s-a declarat mândru de organizaţia de tineret. El le-a spus tinerilor că se bucură de faptul că în urmă cu doi ani a ales să-l susţină pe Raul Băbţan, precizând că tânărul Băbțan a corespuns exigenţelor.

Sunt ferm convins că viitorul acestui partid la nivelul județului Satu Mare este asigurat. Avem un pic de handicap pentru că 40% din electoratul din județ este de partea UDMR-ului, dar noi ceilalți suntem cei mai mulți și cei mai buni. Vă asigur şi vă garantez că în 2016 numărul tinerilor în consiliile locale, inclusiv în Consiliul Judeţean se va dubla. Aşa văd eu viitorul acestui partid, al acestui judeţ, prin promovarea tinerilor”, a spus Mircea Govor.

TSD Satu Mare are la nivel de judeţ 47 de organizaţii, 2.011 membri, din care 1.287 înscrişi în ultimul mandat.

După discursuri, Raul Băbţan, singur candidat pentru un nou mandat de preşedinte, a fost ales în unanimitate.