PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Vinete umplute pane

Vinetele se numara printre legumele noastre preferate si incercam sa le pregatim in diferite feluri nu doar salata. Unul din felurile preferate sunt si aceste vinete umplute pane. Foarte simplu de preparat.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU VINETE UMPLUTE PANE:

Pentru aluat:

MOD DE PREPARARE VINETE UMPLUTE PANE:

Se spala bine vinetele si se taie in felii de aproximativ 1.5 cm care se taie la randul lor in doua, avand grija sa nu separati cele doua bucati. Se presara cu sare si se lasa sa stea cca 20 minute. Intre timp se pregateste umplutura amestecand carnea tocata cu ceapa verde taiata marunt, cu sosul de soia si cu praful de usturoi si ghimbir.

Vinetele se spala si se usuca cu un prosop de hartie apoi se umplu cu amestecul de carne tocata. Se amesteca faina cu apa cat sa obtineti un aluat de consistenta celui pentru clatite. Se pun feliile de vinete umplute in aluat si se acopera bine apoi se prajesc in baie de ulei pana capata o culoare frumoasa. Aveti grija sa nu le ardeti.

Se servesc fierbinti cu orice fel de garnitura doriti. 

Sursa: garbo.ro