PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Andreea Paul: Două treimi din banii alocați la ultima rectificare bugetară pentru PNDL s-au dus în Satu Mare către PSD

Alocarea absurdă a banilor publici pe criterii pur politice pentru Programul Național de Dezvoltarea Locală a dus la nedreptăți și discriminări grave între cetățenii Sătmarului, cu toții plătitori de taxe și impozite.

S-au umplut visteriile primăriilor roșii înainte de debarcarea Guvernului Ponta. Din cele 46 de primării din județul Satu Mare care au primit fonduri pentru anul 2015 prin Programul Național de Dezvoltare Locală la ultima rectificare bugetară, cea mai mare parte a mers către 20 primării conduse de PSD. Adică peste 63% din totalul celor 40 de milioane de lei orientați către primăriile județului nostru s-au alocat discriminatoriu de către PSD pentru PSD.

Iată cum s-au împărțit politic banii pentru autoritățile locale sătmărene:

PSD a împărțit sătmărenii nedrept și nedemocratic în cetățeni de rangul întâi și de rangul doi, după apartenența lor politică. Acest mod de guvernare bazat pe clici politice trebuie să înceteze. Guvernul Cioloș are această șansă. Alocarea banilor publici prin PNDL trebuie să se facă în interesul cetățenilor. Prin urmare, cer resetarea corectă prin depolitizare și transparentizarea criteriilor de selecție a obiectivelor de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Regională. Toți sătmărenii au dreptul la infrastructură decentă și la un nivel de trai mai bun.

Grafic nr. 1. Distribuția obiectivelor de investiții prin PNDL pe primării, în funcție de apartenența lor la partidele politice, în anul 2015

Andreea Paul
Deputat de Ţara Oaşului, Satu Mare
Lector univ. dr. la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, ASE