Ultima actualizare: azi, 17:12
Locale

Andreea Paul: Două treimi din banii alocați la ultima rectificare bugetară pentru PNDL s-au dus în Satu Mare către PSD

andreea paulAlocarea absurdă a banilor publici pe criterii pur politice pentru Programul Național de Dezvoltarea Locală a dus la nedreptăți și discriminări grave între cetățenii Sătmarului, cu toții plătitori de taxe și impozite.

S-au umplut visteriile primăriilor roșii înainte de debarcarea Guvernului Ponta. Din cele 46 de primării din județul Satu Mare care au primit fonduri pentru anul 2015 prin Programul Național de Dezvoltare Locală la ultima rectificare bugetară, cea mai mare parte a mers către 20 primării conduse de PSD. Adică peste 63% din totalul celor 40 de milioane de lei orientați către primăriile județului nostru s-au alocat discriminatoriu de către PSD pentru PSD.

Iată cum s-au împărțit politic banii pentru autoritățile locale sătmărene:

 • 25,4 milioane lei au fost alocate celor 20 de primării conduse de PSD;
 • 5,3 milioane lei către 5 primării conduse de ALDE;
 • 3,4 milioane de lei au mers către 10 primării conduse de UDMR;
 • 2.5 milioane lei au mers către 9 primării conduse de PNL;
 • 1,5 milioane lei pentru 2 primării conduse de FDGR și PCM;
 • 0 lei pentru restul de 19 primării sătmărene, care nu au primit niciun ban prin PNDL în anul 2015.

PSD a împărțit sătmărenii nedrept și nedemocratic în cetățeni de rangul întâi și de rangul doi, după apartenența lor politică. Acest mod de guvernare bazat pe clici politice trebuie să înceteze. Guvernul Cioloș are această șansă. Alocarea banilor publici prin PNDL trebuie să se facă în interesul cetățenilor. Prin urmare, cer resetarea corectă prin depolitizare și transparentizarea criteriilor de selecție a obiectivelor de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Regională. Toți sătmărenii au dreptul la infrastructură decentă și la un nivel de trai mai bun.

Grafic nr. 1. Distribuția obiectivelor de investiții prin PNDL pe primării, în funcție de apartenența lor la partidele politice, în anul 2015

grafic pndlAndreea Paul
Deputat de Ţara Oaşului, Satu Mare
Lector univ. dr. la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, ASE

13 comentarii

 1. gigi Răspunde

  S a trezit si vass dupa luni de zile culca-te pana la anu mai bine cand vei pierde locul de deputat,pai daca tu umflata nu ai fost in stare sa aduci bani pentru sm,oas au facut o altii!

 2. Ioan Răspunde

  Cineva trebuie să tragă semnalul de alarmă! Ar putea fi subiect de plângere penală modul in care Ștef si Govor au selectat aceste proiecte! Vrem să se publice criteriile de selecție!

 3. Bugetul spitalului din negresti oas Răspunde

  Gigi, lanoratorul de analize a spitalului din negresti oas se face cu ajutorul amendamentului depus de dna deputat de oas la buget de 500 de mii de lei.

  • gigi Răspunde

   mai buget mai bine te-ai uita cum scrii, ca nici de scris nu stii , dapoi sa ai habar de unde sunt banii, din cate stiu tot ceea ce s-a facut in oas a fost pe baza investitiilot guv.ponta nu ce a facut vass albina asta care numa sa intepe stie, a donat si ea doua calculatoare si noapte buna, mare realizare, hai sa fim seriosi, cine a adus atatia ministrii si bani in zona oas si judetul sm cine? P S D, asa ca doamna vass&company mai bine ar tacea din gura si daca nu poti face bine nu fa macar rau,sa -si dea demisia ca si la muresan dar ea nu are tupeul asta, ca acuma s-a trezit ca doar PNL-ul are guvernul sau, din cate stiu este “tehnocrat” acest guvern, pnl ul nu a propus prim ministru asa ca sa nu-si inchipuie ca sunt la guvernare ca sunt numai vise, sunt in aceeasi oala cu toti si deja strada este nemultumita de acest guvern si nici nu a inceput bine, dar poate vass albina vrea sa fie din nou consiliera care sa instige la austeritate, mai bine ar sta in banca ei ca dace se enerveaza strada va fi suspendat si johannis si a mai vedea el fanfara si coloana oficiala cand a zbura porcul,asta e mai ceva la capitolui cultul personalitatii decat ceausescu, asa ca buget de la spital cred ca ministru PSD a fost la voi la spital in ultima perioada nu altcineva adus de vass,dar daca voua la oseni nu va plac banii apoi nu stiu la cine si s-ar putea sa ramaneti fara finantare si apoi o sa vedem cum o sa va plangeti ca in sus si in jos, dar nu la psd ci la vass sa o faceti in oas, sm, bobota, bucuresti, bruxelles!

 4. George Răspunde

  DNA-ul , unde-i DNA-ul ? nu ar trebui sa se autosesizeze acesti baieti veseli ?

 5. Ion Răspunde

  Ia mai numarati odata doamna “deputat de Oas”, sa vedeti cati bani au mers in coledziul din care v-ati alesara si pe urma mai da-i si lupta, da-i si lupta!

 6. secretwolf Răspunde

  suava care a născut trei zile, asta merită nota 10, ca o paranteză, doresc să te întreb dacă voaşul(fier) îl ai în gât sau este tot în pdl(majuscule se pun la premianţi)otreapă sau iapă.

 7. COCO TUCUNIO Răspunde

  da-te fa sa s..i p..a!!!ungurii cum au facut cand aveau pres cons jud?nu la fel?pdl-istii la fel!pleaca in ma’ ta !

 8. flori Răspunde

  sotul tau are sau nu contracte cu primaria Negresti Oas? Tacerea e si ea un raspuns!

 9. tractorista Răspunde

  Madame Vass ,ai crezut ca acest judet asteapta pana realizezi ce ai promis ? Sa stii ,ca nu sta masa PE UN SIGUR picior ,fie el si de fier !!!!!

 10. Alegator Răspunde

  Poate se vor trezi la realitate cei ce i-au dat votul.In timpul guvernului Boc nu sa-au dat bani ,ci s-au taiat. Chiar nu-i rusie sa faceti asemenea observatii pentru munca altora? Ce atitudine ipocrita !

 11. claudiu Răspunde

  Doamna deveniti cinica ce ati zice sa chemati primarii PNL sa vedeti cite proiecte au depus pentru finantare ,, Va spun eu aveti primari incompetenti uni ,Din cite am vazut eu prin preze acel domn din Medies cu palinca lui nu a fost capabil sa initieze nici un proiect viabil pentru finantare ,,Dute doamna la Salaj si nu ne mai acri viata ,,AAA uitasem totusi ne spui adevarul in ce zi ai nascut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Sătmăreni prinşi la furat în Sălaj. Pagubă de peste 16.000 de lei

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Sărmăşag l-au prins în flagrant, în data de 17 noiembrie a.c., ora 01.15, pe L....

Închide