PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Încep lucrările de reabilitare pe DJ 195 Potău-DN 19F. Termenul de execuție este de 4 luni

Drumul județean DJ 195 Potau-DN 19F va fi reabilitat în următoarele 4 luni, predarea amplasamentului către antreprenorul care va executa lucrările de modernizare a drumului a avut loc astăzi la intersecția celor două drumuri, în prezența oficialităților sătmărene. Valoarea totală a proiectului  este de 4,1 milioane de lei.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, prezent la predare a declarat că este o investiție mult așteptată de locuitorii din Medieș iar dacă nu ar fi existat Consiliul Județean, ar fi fost ”vai și amar de locuitorii comunei”

”Este o investiție așteptată de cei din Medieș și de cei din Potău, e o lungime de 3,7 km și este o investiție de 4 milioane de lei iar această investiție este prinsă pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Pe lângă celelalte investiții care le-am derulat, drumul din intravilanul localității, care este drum județean, drumul național, toate aceste investiții realizate împreună, cu domnul vicepreședinte, sprijiniți de Guvernul Ponta, prin PNDL, uitați că și comuna Medieș contează. Nu pot să fac această remarcă, dacă nu ar fi Consiliul Județean și nu ar fi un viceprimar în comuna Medieș, vă spun sincer, ar fi vai și amar de locuitorii din Medieș. O spun public, aici nu există primărie, aici există doar viceprimar și Consiliu Județean care are grijă de cetățenii din Medieș”, a afirmat Ștef.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, a anunțat că de azi se dă startul lucrărilor de modernizare a drumurilor iar până la finalul mandatului, speră ca cele 92 de proiecte să fie finalizate în proporție de 70-80%. Nu în ultimul rând, acesta a ținut să precizeze că toate acestea se datorează Guvernului Ponta.

”Începem munca, azi dăm ordinul de începere a lucrărilor și încet, încet, tot un ordin de începere, o tăiere de panglică și tot așa. O să vedeți că de acum înainte, zilnic sau săptămânal, o să avem treabă. Avem 92 de proiecte începute în județul Satu Mare pe care noi vrem să le finalizăm. Eu sper ca până în iulie, când ne încheiem acest mandat, 70-80% să fie finalizate și pe urmă restul rămân în derulare, că doar, sper, că nu o să ne fugărească nimeni acasă, după câte facem pentru județul acesta. Vă spun încă o dată, nu știu ce s-ar fi întâmplat, cum ar fi fost județul Satu Mare, dacă nu erau acești 3 ani și jumătate în care Guvernul Ponta a reușit și ne-a ajutat, cum nu a făcut-o nimeni în cei 25 de ani. Datorită acestor fonduri 160 de milioane de euro care au început să vină, județul Satu Mare este, ca și investiție la nivel național, al doilea pe țară”, a declarat Mircea Govor.

Modernizarea drumului începe din DN Satu Mare-Odoreu -Apa până în localitatea Potău, la digul peste Someș și are o lungime de 3,6 km. Valoarea atribuită și contractată a lucrărilor de de 4, 1 milioane lei inclusiv TVA. Pe acest tronson de drum se va realizarea unui sistem rutier pe o lățime de 6 m plus două acostamente de câte 1 m, se vor amenaja șanțurile, vor fi șanțuri betonate iar în intravilanul localității Potău, vor fi amenajate accesele la gospodăriile cetățenilor.